Pečený vepřový bok po asijsku s křenovo-bramborovou kaší z restaurace Babiččina Beseda

Moje hodnocení
2x

Vepřový bůček je kus masa, který je v české kuchyni velmi oblíbený. V klánovické restauraci Babiččina Beseda z něj někdy místo tradičních výpečků připravují lahodnou pečínku v asijském střihu. Překvapivě skvěle ladí s bramborovou kaší ovoněnou řízným křenem. Tomu říkáme úspěšná česko-asijská fúze!

4 porce
150 minut
asijská

Suroviny

Nálev

Kaše

Postup přípravy

  1. V rendlíku smíchejte všechny ingredience na nálev, přiveďte k varu a nechte asi 5 minut svařit. Poté nálev sceďte.
  2. Bůček ze všech stran osolte, položte ho do pekáčku a zalijte připraveným nálevem. Vložte do trouby předehřáté na 130 °C a pečte 2 hodiny.
  3. Bůček vyndejte z pekáče stranou. Zbylou šťávu sceďte, dejte do rendlíku a svařte, až začne lehce houstnout, poté do ní vlijte škrob rozmíchaný ve studené vodě a míchejte asi 30 vteřin, až omáčka zhoustne a bude se lesknout.
  4. Mezitím uvařte oloupané a nakrájené brambory v osolené vodě doměkka. V malém rendlíku zahřejte smetanu a přidejte do ní čerstvě nastrouhaný křen a nechte pár minut zavařit. Poté sceďte, křen vyhoďte a smetanu uchovejte.
  5. Brambory rozmačkejte s máslem a vyšlehejte s horkou křenovou smetanou dohladka.
  6. Bůček nakrájejte a podávejte s kaší a omáčkou.

Babiččina Beseda láká do Klánovic

Jak už název napovídá, restaurace Babiččina Beseda nabízí klasickou českou kuchyni. Ale není zase tak klasická, jak byste možná čekali. Oba kuchaři, kteří zde vaří, mají zkušenosti ze špičkových restaurací a na jejich rukopisu je to znát. Klasika tu tak dostává modernější ráz. A pravdou je, že někdy nezůstane ani u české kuchyně a v nabídce se objeví i skvělá jídla inspirovaná evropskou nebo asijskou kuchyní. Kromě stálého jídelního lístku můžete do "Báby" zajet i na oblíbená obědová meníčka nebo speciální víkendová menu, která přímo lákají užít si rodinný oběd v půvabné restauraci s útulným interiérem.

Vyzkoušejte Bun Cha - vietnamský grilovaný bůček podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty