Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečený květák po asijsku

do 1,5 hodiny
Pečený květák po asijsku
Pečený květák po asijsku Autor: Kublanka.cz
Za poslední roky stoupla obliba květáku raketovou rychlostí. Lidé si z něj připravují nejen klasická jídla, ale také třeba květákovou rýži nebo jiné chuťové skvosty. Jedním z nich je i tento – pečený květák po asijsku. Jdete do něj? :)
Reklama

Článek

Pečený květák s balzamikem a parmezánem  Foto:

24 receptů s oblíbeným květákem

Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Květák zbavte listů (několik mladých listů si ponechte na později), košťál zarovnejte, nožem ho nařízněte do kříže a květák přendejte do větší misky.
  2. Zbytek ingrediencí rozmixujte dohladka a vzniklou marinádou přelijte květák v misce.
  3. Ochucený květák přendejte na plech vyložený pečicím papírem (zbylou marinádu si ponechte) a upečte v předehřáté troubě doměkka. V závislosti na jeho velikosti ho můžete péct 60-120 minut.
  4. V průběhu pečení můžete květák ještě přetřít zbylou marinádou. Pokud by se květák začal připalovat, dopečte ho přikrytý alobalem.
  5. Zhruba 10 minut před koncem obalte odložené mladé květákové listy ve zbylé marinádě a přidejte je ke květáku.
  6. V průběhu pečení si připravte studenou koriandrovou omáčku. Zhruba 100 g jogurtu rozmixujte s nahrubo nasekaným koriandrem dohladka a v misce vše smíchejte se zbylým jogurtem.
  7. Přidejte najemno nasekanou mátu, petrželku, část jarní cibulky (zbytek ponechte na podávání), citronovou šťávu a kůru a dobře promíchejte. Podle chuti osolte, opepřete, a až do podávání omáčku uložte v chladničce.
  8. Upečený květák rozkrájejte na čtvrtky, pokapejte připravenou koriandrovou omáčkou a posypte najemno nasekanou jarní cibulkou a černým sezamem. Dozdobte upečenými květákovými listy a ihned podávejte.
Reklama

Pečený květák po asijsku 2 Foto: Pečený květák po asijsku; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Kublanka medailonek Foto: Kublanka vaří doma, Foto: Copyright © 2017 Euromedia Group, a.s. a Yuliya Navitskaya

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama