Suroviny
- zázvor (čerstvý) cca 5 plátků
- česnek 1 stroužek
- červená cibule 1/2 ks
- chilli papričky (čerstvé nebo sušené) 3 ks
- vývar 500 ml
- sójová omáčka (nebo rybí) cca 6 lžic
- limetková šťáva 1/2 plodu
- koriandr
Postup přípravy:
- Zázvor spolu s vyloupnutým česnekem, na kousky nakrájenou cibulí a papričkami nasucho opražte v hrnci, aby se vše rozvonělo.
- Přidejte vývar a přiveďte k varu, vařte asi 10–15 minut. Potom je možné vývar scedit.
- Ke konci přidejte omáčku, limetkovou šťávu na dochucení, krátce provařte a vmíchejte najemno nasekanou cibulku a koriandr.
TIP: Pokud chcete vývar ve stylu pho, tak do základu k opražení přidejte vietnamskou skořici, kardamom a hvězdičku badyánu.