Suroviny
- bůček, bez kosti 400 g
- jasmínová rýže
- jarní cibulka
- Sezam
Marináda na maso
- třtinový cukr 4 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- Sójová omáčka 2 lžíce
- česnek, najemno nasekaný 1 větší stroužek
- cibule, na kostičky 1 ks
Článek
10 báječných receptů na šťavnatý vepřový bůček
Pokud přijmete jako fakt, že tuk je nositelem chuti, pak vepřový bůček má výsadní postavení a patří mezi kousky masa, které vás určitě nezklamou. Pokud mu dáte dostatečnou...
Postup přípravy
- Jako první si uvařte jasmínovou rýži podle návodu. Já mám doma rýžovar, takže už rýži ani jinak nevařím. Po uvaření ji uchovávejte do podávání v teple – to umí rýžovar také skvěle.
- Bůček nakrájejte na velmi tenké plátky. Z omáček, cukru, česneku a cibule vytvořte marinádu, do které pak maso dejte alespoň na 1 hodinu, misku samozřejmě schovejte do lednici.
- Maso vyndejte z marinády, odstraňte cibuli i česnek a rozložte plátky na pečicí mřížku. Troubu dostatečně rozehřejte, maso vložte dovnitř a pod mřížku dejte plech. Grilujte dozlatova.
- Do misek si nandejte porci rýže, několik plátků bůčku a na závěr zasypejte čerstvou jarní cibulkou i sezamem.