VE VARU: Losos s marakujovou omáčkou a sezónní zeleninou v brazilském stylu

Moje hodnocení
2x

Ve třetí epizodě pořadu Ve varu připravil Ondřej Molina se svým kamarádem Jessé Sousa da Cruzem oblíbený brazilský pokrm – lososa s nakyslou omáčkou z marakuji neboli mučenky se sezónní zeleninou. Svěží kombinace a rychlá příprava činí z tohoto receptu skvělý tip na zdravý oběd či večeři.

1 porce
20 minut
brazilská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve blanšírujte zeleninu, a to tak, že zeleninu vhodíte do vroucí vody, velmi krátce povaříte, vytáhnete a vložíte do ledové lázně.
  2. Na pánev vlijte olej, nechte ho rozehřát a poté vložte okapanou blanšírovanou zeleninu a restujte ji, až se prohřeje a lehce opeče, dochuťte nasekaným koprem a tymiánem a lehce osolte. Když je zelenina hotová, přidejte k ní trochu másla.
  3. Filet z lososa osolte, opepřete a vložte do pánve s rozpáleným olejem nejprve stranou s kůží, po asi dvou minutách rybu obraťte a ještě 1-2 minuty opečte z druhé strany.
  4. Na omáčku zredukujte maracujový džus s maracujovou dužinou a přidejte trošku másla.
  5. Na talíř naservírujte omáčku, na ni položte lososa a přidejte zeleninu.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Molina

Instagram @chef_ondrejmolina


Přečtěte si také

Recepty