Suroviny
Postup přípravy
- Nejprve blanšírujte zeleninu, a to tak, že zeleninu vhodíte do vroucí vody, velmi krátce povaříte, vytáhnete a vložíte do ledové lázně.
- Na pánev vlijte olej, nechte ho rozehřát a poté vložte okapanou blanšírovanou zeleninu a restujte ji, až se prohřeje a lehce opeče, dochuťte nasekaným koprem a tymiánem a lehce osolte. Když je zelenina hotová, přidejte k ní trochu másla.
- Filet z lososa osolte, opepřete a vložte do pánve s rozpáleným olejem nejprve stranou s kůží, po asi dvou minutách rybu obraťte a ještě 1-2 minuty opečte z druhé strany.
- Na omáčku zredukujte maracujový džus s maracujovou dužinou a přidejte trošku másla.
- Na talíř naservírujte omáčku, na ni položte lososa a přidejte zeleninu.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Losos s marakujovou omáčkou a sezónní zeleninou v brazilském stylu Zdroj: FTV Prima