Slávky po asijsku se zázvorem, koriandrem a aromatickým vývarem

Moje hodnocení
1x

Pro asijské recepty jsou typické aromatické ingredience, které jim dodávají specifickou chuť a vůni. Zkuste tentokrát připravit v tomto stylu slávky – perfektně se do asijské kuchyně hodí, protože jejich příprava je bleskově rychlá a všechny složky pokrmu si tak mohou zachovat výrazné chutě a barvy.

1 porce
20 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hlubší rozehřáté pánvi nebo nízkém kastrolu orestujte na drobné kostičky nakrájenou šalotku a zázvor. Přidejte na plátky nakrájený česnek a feferonku. Vše společně orestujte.
  2. Podlijte PHO vývarem od Cibule Bistro, přidejte limetové listy a šťávu z limetky, rybí a ústřicovou omáčku. Společně lehce svařte.
  3. Do hotového základu vložte očištěné slávky. Vše společně promíchejte a přiklopené vařte cca 4 minuty.
  4. Hotové slávky odstavte a promíchejte s nakrájenou jarní cibulkou, s koriandrem a thajskou bazalkou. Servírujte s ogrilovanou půlkou limetky.

Pozvánka

Pokud si chcete vychutnat opravdu čerstvé slávky, nenechte si ujít Czech Mussel Week, gastronomický svátek pro milovníky mušlí, který se letos uskuteční už po šesté. Jeho zakladatelem je Pierre Manuel Boels a organizátorem je firma HOPI Fish Hub. Během tohoto festivalu, který se koná 16. - 22. září,  budou mít zákazníci jedinečnou příležitost ochutnat slávky na více než 100 různých způsobů ve více než 200 restauracích po celé České republice. Velkým lákadlem v rámci festivalu je speciální nabídka 1+1 porce zdarma, což je skvělá příležitost pro všechny milovníky dobrého a zdravého jídla a kulinářských zážitků ochutnat tyto nutričně bohaté mořské plody v různých restauracích. Pro více informací navštivte CzechMusselWeek.cz.

Vyzkoušejte slávky na víně s chorizem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: VE VARU: Dušené slávky na víně s pikantním chorizem, tymiánem a pórkem podle Ondřeje Moliny

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty