Suroviny
- slávky 600 g
- sezamový olej 15 ml
- šalotka 15 g
- zázvor 7 g
- limetkové listy 1,5 g
- červená chilli paprička (dlouhá) 4,5 g
- česnek 6 g
- rybí omáčka 13 ml
- ústřicová omáčka 25 ml
- limetková šťáva 20 g
- jarní cibulka 14 g
- koriandr (lístky) 12 g
- thajská bazalka 5 g
- vývar (Pho od Cibule Bistro) 100 ml
- limetka (celá) 40 g
Postup přípravy
- V hlubší rozehřáté pánvi nebo nízkém kastrolu orestujte na drobné kostičky nakrájenou šalotku a zázvor. Přidejte na plátky nakrájený česnek a feferonku. Vše společně orestujte.
- Podlijte PHO vývarem od Cibule Bistro, přidejte limetové listy a šťávu z limetky, rybí a ústřicovou omáčku. Společně lehce svařte.
- Do hotového základu vložte očištěné slávky. Vše společně promíchejte a přiklopené vařte cca 4 minuty.
- Hotové slávky odstavte a promíchejte s nakrájenou jarní cibulkou, s koriandrem a thajskou bazalkou. Servírujte s ogrilovanou půlkou limetky.
Slávky po asijsku se zázvorem, koriandrem a aromatickým vývarem Zdroj: Prague mussel week
Pozvánka
Pokud si chcete vychutnat opravdu čerstvé slávky, nenechte si ujít Czech Mussel Week, gastronomický svátek pro milovníky mušlí, který se letos uskuteční už po šesté. Jeho zakladatelem je Pierre Manuel Boels a organizátorem je firma HOPI Fish Hub. Během tohoto festivalu, který se koná 16. - 22. září, budou mít zákazníci jedinečnou příležitost ochutnat slávky na více než 100 různých způsobů ve více než 200 restauracích po celé České republice. Velkým lákadlem v rámci festivalu je speciální nabídka 1+1 porce zdarma, což je skvělá příležitost pro všechny milovníky dobrého a zdravého jídla a kulinářských zážitků ochutnat tyto nutričně bohaté mořské plody v různých restauracích. Pro více informací navštivte CzechMusselWeek.cz.
Vyzkoušejte slávky na víně s chorizem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: VE VARU: Dušené slávky na víně s pikantním chorizem, tymiánem a pórkem podle Ondřeje Moliny