Suroviny
- kuřecí stehno 4 ks
- sůl
- pepř
- dijonská hořčice 2 lžíce
- česnek 1 velká palice nebo 2 menší
- máslo 50 g
- hladká mouka 2 lžíce
- kuřecí vývar 150 ml
- smetana 250 ml
Na dokončení:
- anglická slanina
- petrželka (listová)
- vařené brambory
Postup přípravy:
- Kuřecí stehna shora nařízněte nožem, osolte, opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Dejte do pekáčku, přidejte rozpůlený česnek a polovinu másla. Pečte při 160 °C asi 60 minut.
- Během pečení maso podlévejte vodou. Když je maso měkké, vyjměte ho a uchovávejte v teple. V pánvi rozehřejte zbytek másla a orestujte mouku, po minutě zalijte vývarem.
- Ochuťte solí a pepřem, přilijte výpek z pekáčku a smetanu. Nechte 15 minut provařit. Do omáčky přidejte i vyloupaný česnek, který se pekl s masem – část můžete nechat na dozdobení.
- Pečené kuře podávejte s různě upravenými bramborami, s opečenou slaninou a petrželkou.
Chcete si upéct celé kuře podle videoreceptu? Máte ho mít!
Kompletní recept najdete ZDE: Pečené kuře s máslem a zeleninou
Nebo se podívejte na jiné chutné recepty s kuřecím masem: