návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí stehna po normandsku

4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí stehna po normandsku
Kuřecí stehna po normandsku Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Normandie je ve Francii proslulá mimo jiné i kvalitou svých jablek (vyrábí se tu i nejlepší jablečná pálenka, Armagnac). Ta se tu často přidávají i do masových pokrmů, jak dosvědčuje tento proslulý recept.

Další recepty na sladká i slaná jídla z jablek a hrušek najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Vychutnejte si podzim plný barev, chutí a vůní s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH vás provede nádherným obdobím podzimu a nabídne více než 70 nových receptů. Najdete ho v prodeji v široké obchodní síti už od středy 12. září.

Postup

  1. Asi 50 g másla rozehřejte v silnostěnném kastrolu a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte šalotku a celer a smažte ještě několik minut.
  2. Vlijte jablečnou šťávu a vývar a podle chuti osolte a opepřete. Kastrol pevně přikryjte, například alobalem, a maso duste asi 20 minut nebo až bude měkké.
  3. Vlijte crѐme fraȋche a zprudka povařte 1 minutu.
  4. Zbylé máslo rozehřejte v pánvičce na středním stupni. Přidejte klínky jablek a smažte je 5 mInut, až lehce zezlátnou. Vmíchejte ke kuřeti. Podávejte posypané nakrájenou pažitkou.

PRIMA TIP: Ve Francii by k normandskému kuřeti nejspíš podávali šťouchané brambory, zelené fazolky a/nebo brokolici. Hodí se k němu ale i brambory vařené a nic nezkazíte ani čerstvou bagetkou.

Kuřecí stehna po normandsku  Foto: Kuřecí stehna po normandsku. Foto: L.A. CREATIVE FOOD