Suroviny
- máslo 75 g
- kuřecí stehno (bez kůže) 8 ks
- šalotka (rozpůlené) 6 ks
- řapíkatý celer (nakrájený) 4 řapíky
- ovocná šťáva (jablečná šťáva nebo cider) 300 ml
- drůbeží vývar (kvalitní, horký) 300 ml
- crème fraîche (nebo tučná zakysaná smetana) 200 ml
- jablka (pevná jablka jako je reneta, zbavená jaderníku a nakrájená na klínky) 4 ks
- pažitka (nakrájená,k podávání) 3 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Asi 50 g másla rozehřejte v silnostěnném kastrolu a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte šalotku a celer a smažte ještě několik minut.
- Vlijte jablečnou šťávu a vývar a podle chuti osolte a opepřete. Kastrol pevně přikryjte, například alobalem, a maso duste asi 20 minut nebo až bude měkké.
- Vlijte crѐme fraȋche a zprudka povařte 1 minutu.
- Zbylé máslo rozehřejte v pánvičce na středním stupni. Přidejte klínky jablek a smažte je 5 mInut, až lehce zezlátnou. Vmíchejte ke kuřeti. Podávejte posypané nakrájenou pažitkou.