návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dijonská kuřecí stehna na rozmarýnu s dýní a javorovým sirupem

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1 hodiny
Dijonská kuřecí stehna na rozmarýnu s dýní a javorovým sirupem
Autor: Plech plný dobrot Dijonská kuřecí stehna na rozmarýnu s dýní a javorovým sirupem
Tento recept je charakteristický lákavou kombinací sladkých a pikantních ingrediencí. Kuře se peče i s kostí, díky čemuž zůstane maso pěkně šťavnaté a chutné. Není-li zrovna dýňová sezona, použijte sladké brambory.

Suroviny (4–6 porce)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 ºC. Pečicí plech vyložte alobalem.
  2. Ve velké míse ušlehejte dijonskou hořčici společně s třemi polévkovými lžícemi olivového oleje, octem, česnekem a rozmarýnem. Poté do mísy přidejte kuřecí maso, šalotku a promíchejte, aby se v marinádě všechny suroviny obalily. Zatímco budete připravovat dýni, nechte celý obsah mísy odpočívat v pokojové teplotě.
  3. Vršek a spodek dýně odřízněte, potom ji nožem podélně přepulte a odstraňte semínka. Každou půlku rozkrájejte na dílky zhruba 2,5 cm dlouhé. V jiné velké míse smíchejte 2 polévkové lžíce oleje s javorovým sirupem. Přidejte dýňové kousky a dobře promíchejte, aby se v sirupu obalily. Poté připravené dýňové kousky rozmístěte do jedné vrstvy na jeden konec připraveného plechu. Vyndejte kuřecí stehna a šalotku z marinády a umístěte je na druhý konec plechu. Všechny suroviny na plechu dostatečně osolte a opepřete.
  4. Pečte tak dlouho, dokud nebude kuře řádně propečené a dýně nezměkne a nezezlátne, což bude trvat asi 45 minut. Ihned podávejte.

Plech plný dobrot
Kate McMillan

Lahodná jídla, která můžete jíst rukama

Tato kuchařka obsahuje recepty na zdravé a chutné pokrmy, pro jejichž přípravu vám bude stačit jediný kus nádobí, a sice pořádně velký plech.

Najdete zde více než 50 receptů na plnohodnotná výživná jídla z nejrozmanitějších ingrediencí. Snadná příprava a lahodná chuť: to jsou hlavní triumfy této kuchařky.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: bez lepku , Hlavní jídla