Suroviny
- dijonská hořčice 3 lžíce
- olivový olej 5 lžic (80 ml)
- balzamikový ocet 1,5 lžíce
- česnek (nasekaný) 2 velké stroužky
- rozmarýn (čerstvý, nasekaný) 2 lžíce
- kuřecí stehno 6 ks (asi 1,25 kg)
- šalotka (podélně přepůlené) 5 ks
- dýně (menší sladká ) 1 ks (cca 1 kg)
- javorový sirup 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 ºC. Pečicí plech vyložte alobalem.
- Ve velké míse ušlehejte dijonskou hořčici společně s třemi polévkovými lžícemi olivového oleje, octem, česnekem a rozmarýnem. Poté do mísy přidejte kuřecí maso, šalotku a promíchejte, aby se v marinádě všechny suroviny obalily. Zatímco budete připravovat dýni, nechte celý obsah mísy odpočívat v pokojové teplotě.
- Vršek a spodek dýně odřízněte, potom ji nožem podélně přepulte a odstraňte semínka. Každou půlku rozkrájejte na dílky zhruba 2,5 cm dlouhé. V jiné velké míse smíchejte 2 polévkové lžíce oleje s javorovým sirupem. Přidejte dýňové kousky a dobře promíchejte, aby se v sirupu obalily. Poté připravené dýňové kousky rozmístěte do jedné vrstvy na jeden konec připraveného plechu. Vyndejte kuřecí stehna a šalotku z marinády a umístěte je na druhý konec plechu. Všechny suroviny na plechu dostatečně osolte a opepřete.
- Pečte tak dlouho, dokud nebude kuře řádně propečené a dýně nezměkne a nezezlátne, což bude trvat asi 45 minut. Ihned podávejte.