Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Moje hodnocení
0x

V pražské restauraci Rossopomodoro můžete ochutnat pravou italskou kuchyni. Na zimním menu září zapečené těstoviny s masovými koulemi v neapolském stylu s rajčatovou omáčkou, hráškem a uzeným sýrem. Výborné jídlo, jaké by vám uvařila italská babička, si můžete vychutnat v restauraci, nebo si ho podle receptu uvařte doma a vychutnejte si plnou chuť originálních surovin v tom nejlepším provedení.

4 porce
45 minut
italská

Masové kuličky

Těstoviny

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté maso, vymačkaný namočený chléb, strouhanku, vejce, parmazán, petrželku, česnek, sůl a pepř. Pokud je směs příliš měkká, přidejte trochu strouhanky (po lžících). Navlhčenými dlaněmi vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu (cca 12–16 ks).

  2. Kuličky smažte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova. Pro lehčí verzi je můžete péct v troubě při 190 °C asi 20–25 minut.

  3. Uvařte paccheri v osolené vodě al dente.

  4. Mezitím zahřejte rajčatovou omáčku, přidejte hrášek, masové kuličky a duste 10 minut.

  5. Slijte těstoviny a vmíchejte je do omáčky společně s nakrájeným sýrem provola.

  6. Vše přendejte do zapékací misky a pečte v troubě na 220 °C asi 2–3 minuty, aby se vše propojilo a sýr částečně roztekl.

  7. Navrch dejte 3 kopečky ricotty, posypte strouhaným Grana Padano a ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Buon Appetito!

Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou domácí těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky.

Vyzkoušejte také klasické italské ragú bolognese podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů