Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Moje hodnocení
5x

Tradiční lečo je směs letní zeleniny s vejci a popřípadě s klobásou. Tentokrát ale zkuste verzi, která spíše připomíná Balkán. Základem je stejná zelenina, tedy paprika a rajčata, kterou doplňují masové kuličky a výrazné olivy. Perfektní večeře z jedné pánve, ke které vám bude jako příloha stačit čerstvé pečivo.

4 porce
45 minut
balkánská

Masové kuličky

Lečo

Postup přípravy

  1. Smíchejte mleté maso s jednou nakrájenou cibulí, česnekem a polovinou nasekané petrželové natě. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte a tvořte menší kuličky.
  2. Očistěte zeleninu, nakrájejte ji na stejně velké kousky a orestujte na oleji. Přidejte kmín, sůl, pepř a navrch rozložte masové kuličky.
  3. Vložte kastrol se zeleninou a kuličkami do předehřáté trouby a pečte při 200 °C asi 25 minut.
  4. Po vyjmutí z trouby směs dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Přidejte olivy, nasekanou petržel, oregano a podávejte.
PRIMA TIP: Pokud chcete dát jídlu výraznější balkánský švih, do masové směsi na kuličky přidejte koření čubrica a špetku pálivé papriky.

Připravte klasické lečo s vejci podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Lečo z letní zeleniny s vejcem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty