Masové kuličky
- mleté vepřové maso 500 g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- hladkolistá petržel 1/4 svazku
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Lečo
- cibule 2 ks
- bílá paprika 400 g
- červená paprika 400 g
- červená rajčata 600 g
- pórek 1/3 ks
- rostlinný olej 1 lžíce
- kmín 1 lžička
- olivy 100 g
- čerstvé oregano
Postup přípravy
- Smíchejte mleté maso s jednou nakrájenou cibulí, česnekem a polovinou nasekané petrželové natě. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte a tvořte menší kuličky.
- Očistěte zeleninu, nakrájejte ji na stejně velké kousky a orestujte na oleji. Přidejte kmín, sůl, pepř a navrch rozložte masové kuličky.
- Vložte kastrol se zeleninou a kuličkami do předehřáté trouby a pečte při 200 °C asi 25 minut.
- Po vyjmutí z trouby směs dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Přidejte olivy, nasekanou petržel, oregano a podávejte.
PRIMA TIP: Pokud chcete dát jídlu výraznější balkánský švih, do masové směsi na kuličky přidejte koření čubrica a špetku pálivé papriky.
Připravte klasické lečo s vejci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Lečo z letní zeleniny s vejcem