Kuličky
- krůtí mleté maso 600 g
- vejce 2 ks
- strouhanka 3 lžíce
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- oregano 1 lžička
- sušená bazalka 1 lžička
- sušená cibule 1 lžička
- mletá uzená paprika 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Omáčka
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek (na plátky) 2 stroužky
- červená paprika (pečená) 350 g
- zeleninový vývar 500 g
- bazalka (lístky) 1 hrst
Příloha
- bulgur 300 g
- olivový olej 2 lžíce
- houby 120 g
- cuketa 1 ks

Postup přípravy
- Vypracujte ze surovin na kuličky pevnou hmotu a vytvarujte stejně velké kuličky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C asi 15 minut.
- Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte česnek a pečenou papriku. Krátce vše orestujte a rozmixujte dohladka. Přelijte omáčku zpět do pánve, přidejte vývar s bazalkou a dobře promíchejte. Vložte do omáčky upečené kuličky.
- Uvařte bulgur v osolené vodě podle návodu. Na oleji orestujte nakrájené houby, přidejte cuketu nakrájenou na proužky, osolte, opepřete a smíchejte se scezeným bulgurem.
- Podávejte kuličky s omáčkou na lůžku z bulguru se zeleninou.

Krůtí kuličky v omáčce z pečených paprik Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také klasickou rajskou omáčku s masovými koulemi podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Poctivá rajská omáčka s masovými koulemi