Krůtí kuličky v omáčce z pečených paprik podávané s bulgurem – šťavnatý oběd plný barev a chutí

Moje hodnocení
2x

Vsaďte na šťavnaté krůtí kuličky doplněné hedvábnou omáčkou z pečených paprik a čerstvých bylinek. Servírujte je s bulgurem a restovanou zeleninou pro lehké a zdravé jídlo, které příjemně osvěží váš letní repertoár.

4 porce
60 minut

Kuličky

Omáčka

Příloha

Postup přípravy

  1. Vypracujte ze surovin na kuličky pevnou hmotu a vytvarujte stejně velké kuličky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C asi 15 minut.
  2. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte česnek a pečenou papriku. Krátce vše orestujte a rozmixujte dohladka. Přelijte omáčku zpět do pánve, přidejte vývar s bazalkou a dobře promíchejte. Vložte do omáčky upečené kuličky.
  3. Uvařte bulgur v osolené vodě podle návodu. Na oleji orestujte nakrájené houby, přidejte cuketu nakrájenou na proužky, osolte, opepřete a smíchejte se scezeným bulgurem.
  4. Podávejte kuličky s omáčkou na lůžku z bulguru se zeleninou.

Vyzkoušejte také klasickou rajskou omáčku s masovými koulemi podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Poctivá rajská omáčka s masovými koulemi

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty