Kuřecí masové kuličky s pikantní glazurou jsou perfektní chuťovkou i zdravou večeří

Moje hodnocení
1x

Tyto kuřecí kuličky jsou neodolatelné hned z několika důvodů. Kombinace mletého kuřecího masa, strouhanky a parmazánu tvoří chuťově výrazné a šťavnaté masové kuličky, které jsou syté a lahodné. Ať už je podáváte jako předkrm na večírek nebo jako hlavní chod s rýží či nudlemi. Sójovo-medovo-česneková poleva navíc dodá kuřecímu masu sladkou a pikantní chuť, která ho dokonale doplňuje a tvoří lepkavou a lesklou polevu, které je těžké odolat.

4 porce
45 minut
280 kcal

Kuličky

Glazura

Existuje několik možností, co jíst s kuřecími kuličkami s glazurou, abyste vytvořili chutné a vyvážené jídlo. Tradičně je lze podávat s bílou nebo hnědou rýží, stejně dobře budou fungovat i různé typy nudlí, zkuste udon, soba nebo špagety a přidejte k nim dušenou zeleninu. Kuličky můžete přidat také do salátu, základem by měl být nějaký listový salát, ale přidat můžete i okurku, mrkev na tenké nudličky nebo cherry rajčátka. Kuličky můžete vložit také do rozkrojené bagety a vytvořit originální sendvič. A úspěch budou mít i napíchnuté na párátku jako jednohubky na večírek nebo při sledování napínavých sportovních zápasů.

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte mleté kuřecí maso, strouhanku, parmazán, mléko, vejce, prolisovaný česnek, sůl a černý pepř, dokud se vše dobře nespojí.
  3. Ze směsi vytvarujte 3 cm velké kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Kuličky pečte v předehřáté troubě 15-20 minut nebo dokud nejsou propečené a zlatohnědé.
  5. Zatímco se kuličky pečou, připravte polevu smícháním sójové omáčky, medu, rýžového octa, prolisovaného česneku a nastrouhaného zázvoru v malém rendlíku. Vařte na mírném ohni za občasného míchání, dokud směs nezhoustne a nezíská lesklou konzistenci.
  6. Jakmile jsou masové kuličky upečené, vyjměte je z trouby a hojně je potřete polevou, můžete je začít potírat už chvíli před dopečením, v troubě glazura sympaticky zkaramelizuje.
  7. Kuřecí kuličky podávejte teplé, podle potřeby ozdobené nasekanou jarní cibulkou nebo sezamovými semínky.
PRIMA TIP: Pro výraznější chuť zkuste do glazury přidat lžíci omáčky sriracha nebo chilli pasty. Kuřecí kuličky tak získají pikantní nádech, který se skvěle doplní s nasládlou polevou.

Vyzkoušejte také grilovaný špíz z masových kuliček s klobásou chorizo podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Grilované hovězí kuličky s klobásou chorizo na špízu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty