Hustá polévka s masovými kuličkami a čerstvým zelím je skvělá i jako hlavní jídlo

Moje hodnocení
4x

Aprílové počasí může být občas nepředvídatelné. Pokud zrovna trefíte horší den a přijdete domů trochu pocuchaní, vsaďte na tuto hřejivou hustou polévku, která vás utěší na těle i na duši.

6 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté maso, vejce, směs koření a 1 lžičku soli.
  2. Vytvořte malé mini karbanátky nebo kuličky a opečte je na velké pánvi na troše másla nebo oleje. Nemusí se propéct – stačí, aby na povrchu získaly pěknou hnědou kůrčičku, dovaří se v polévce.
  3. Zatímco se masové kuličky restují na pánvi, restujte na másle cibuli, mrkev, celer a zelí ve velkém polévkovém hrnci asi 10 až 15 minut. Při tomto postupu s několika špetkami mořské soli na středním až středně silném ohni zvýrazníte přirozenou sladkost veškeré zeleniny – to skutečně pomůže dotáhnout chuť celé polévky.
  4. K zelenině přidejte česnek a rajčatový protlak a ještě minutu restujte.
  5. Do hrnce se zeleninou přidejte nakrájená rajčata, vývar, koření a opečené masové kuličky a přiveďte k varu.
  6. Snižte teplotu a vařte 15 až 20 minut.

Vyzkoušejte také poctivou zelňačku s klobásou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty