Kuličky
- růžičková kapusta 400 g (8-16 ks)
- sůl
- červená cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mleté maso 400 g
- vejce 1 vejce
- pepř (čerstvě namletý)
- sušené oregano
- strouhanka 2 hrsti
Omáčka
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 5 lžic
- krájená rajčata 440 g (1 plechovka)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cukr
- rozmarýn 2 snítky
- těstoviny (k podávání)

Postup přípravy
- Kapustičky omyjte a 3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě, slijte a nechte vychladnout.
- Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno. Maso dejte do misky, přidejte nakrájenou cibuli s česnekem, vejce, osolte, opepřete. Ochuťte oreganem, přisypte strouhanku a důkladně promíchejte. Začněte vytvářet kuličky, každou kapustičku obalte masovou směsí tak, aby vznikla menší kulička.
- Připravte omáčku. Cibuli s česnekem oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. Vše orestujte na pánvi na olivovém oleji, po 5 minutách přidejte sekaná rajčata. Ochuťte solí, pepřem a dle chuti oslaďte cukrem.
- Omáčku krátce povařte a přidejte masové kuličky, vše vložte do trouby a pečte při 160 °C asi 30 minut. Ke konci pečení přidejte nasekaný rozmarýn. Podávejte s těstovinami.
PRIMA TIP: Masové kuličky můžete předem krátce opéct na pánvi, aby se vytvořila zlatavá kůrka. Poté je vyjměte a ve stejné pánvi připravte rajčatovou omáčku.
Vyzkoušejte také klasickou rajskou omáčku s masovými koulemi podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Poctivá rajská omáčka s masovými koulemi
Dejte šanci růžičkové kapustě s našimi recepty