Červená řepa je takový malý zázrak! Nejenže na sebe dokáže strhnout pozornost díky své nepřehlédnutelné barvě a má výtečnou chuť, ale navíc je přímo nabitá zdraví prospěšnými látkami a jako bonus je pořád velmi levná :)

Červená řepa je takový malý zázrak! Nejenže na sebe dokáže strhnout pozornost díky své nepřehlédnutelné barvě a má výtečnou chuť, ale navíc je přímo nabitá zdraví prospěšnými látkami a jako bonus je pořád velmi levná :)
A to pořád ještě nejsou všechny její výhody. Řepa je totiž velmi univerzální surovina, z které můžete připravit skvělé chuťovky – pomazánky, hummus, saláty, ravioly... Můžete ji také využít při pečení sladkých moučníků, kterým dodá nejen barvu, ale i šťavnatost.
My se dnes ale zaměříme na recepty, které v nadcházejcí sezoně užijeme nejvíce – na hřejivá jídla, která pohladí na těle i na duši (a v případě červené řepy jsou i potěchou pro oko).
Tím nejznámějším jídlem z řepy, který v našem výběru nesmí chybět, je bezpochyby boršč. A stejně jako třeba u naší bramboračky nebo zelňačky je i variací na boršč bezpočet. Je jen na vás, jestli chcete mít v polévce maso, čerstvé nebo kysané zelí, uzeniny, houby nebo zvolíte jednodušší pojetí.
Řepa je také skvělý parťák k sýrům, dobře si rozumí s kozím sýrem nebo s výraznou gorgonzolou – a právě recept na řepové rizoto s gorgonzolovou omáčkou je náš tip! Rozhodně ho vyzkoušejte, stojí to za to!!!
Tato polévka se stala synonymem ruské kuchyně, ale její nejlepší verze pocházejí z Ukrajiny. Základem je několik druhů masa, nepřehlédnutelná červená řepa a zelí.
I když nejíte maso, můžete si dopřát oblíbený burger. Zkuste třeba variantu z červené řepy, která se skvěle snoubí s vajíčkem. Na tomto burgeru si nakonec pochutnají i...
Červená řepa se dá využít na mnoho způsobů: do slaných koláčů s kozím sýrem, skvělá je marinovaná s ořechy, ale můžete si z ní doma vykouzlit i perfektní detox polévku. A...
Hodně výrazná barva a velmi delikátní chuť... Toto italské rizoto je překvapivě jednoduché a opravdu efektní jídlo, kterým doma zaručeně ohromíte. Vsaďte na správnou rýži,...
Skvělou přílohou k této vegetariánské variaci známého receptu je bramborová kaše či šťouchané brambory. Ale ani kvalitní chléb není špatnou volbou.
Receptů na boršč je spousta, asi jako na naši svíčkovou :) Jde jen o to, najít si ten správný, který vám bude vyhovovat chutí i konzistencí. O ten svůj oblíbený se s námi...
Teplé saláty jsou skvělé jako příloha nebo lehké jídlo. Pečená zelenina v kombinaci se zeleným salátem a výraznou zálivkou je prostě skvělá!
Botwinka je tradiční polská polévka, která se připravuje z mladé červené řepy. Protože se připravuje z celých řep, včetně listů a stonků, je docela sytá. Tradiční jsou...
Tahle variace na klasický pokrm je krásně barevná a dá se jak upéct, tak usmažit. Výsledný recept lze připravit oběma metodami a dokonale se hodí k tahini omáčce....
Slezský boršč čili baršč je ze všech variant tohoto pokrmu nejbližší svému polskému příbuznému.
Kokosový ocet dodává tomuto výživnému kari tu správnou chuť. Najdete ho ve specializovaných indických obchodech nebo e-shopech nebo můžete použít jakýkoli bílý ocet....
Překvapivě lahodná polévka z úplně obyčejné suroviny. Určitě ji zkuste, za pár korun vykouzlíte skutečně luxusní pochoutku.
Dnes pro vás máme jeden moc dobrý a jednoduchý vegetariánský recept na kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem.
Kuchař Martin Polačko tvrdí, že ať ruský, polský nebo ukrajinský boršč, každý tam dává něco jiného. Co ale nesmí chybět v žádném boršči, je červená řepa, která mu dodá...
Bramboráky můžete péct i v troubě na pečicím papíru, pokapejte je však troškou oleje, aby neoschly a držely tvar.
Připravila Klára Michalová
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living