Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka z červené řepy

4 porce
do 1 hodiny
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy Autor: KitchenStory.cz
Překvapivě lahodná polévka z úplně obyčejné suroviny. Určitě ji zkuste, za pár korun vykouzlíte skutečně luxusní pochoutku.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Červenou řepu, společně s bramborami a cibulí očistěte a nakrájejte na kostičky. Pod hrncem si pořádně zatopte a přidejte dvě lžičky olivového oleje. Tady není potřeba používat žádný extra virgin, ten je totiž lisovaný za studena a tepelným zpracování tak ztrácí všechny své vlastnosti, pro které ho nazýváme extra virgin. Bylo by to jen zbytečné plýtvání. Jakmile máte olej rozehřátý, přidejte řepu, brambory i cibuli a společně restujte přibližně 10 minut. Zalijte vývarem a nechte na středním plameni lehce probublávat alespoň 20-30 minut.
  2. Když máte všechno uvařené doměkka, použijte tyčový mixér a vše rozmixuj. Když budete chtít mít polévku opravdu jemnou, můžete ji přepasírovat přes jemné sítko. Ale u řepy a brambor nehrozí, že by tam byly nějaké tvrdé části, takže pasírování není nutné. Polévku nezapomeňte osolit, opepřit a na závěr přidejte vinný ocet.
  3. Na talíři ji podávejte s čerstvě nasekaným koprem a pro zjemnění můžete ozdobit lžičkou zakysané smetany.
Reklama

Polévka z červené řepy Foto:

Polévka z červené řepy                                                                         foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama