Suroviny
- máslo nebo přepuštěné máslo 60 g
- najemno nakrájená malá červená cibule 2 ks
- najemno nakrájený česnek 3 stroužky
- celý římský kmín 1,5 lžičky
- hnědá hořčičná semínka 1,5 lžičky
- kari listy 2 lžíce
- najemno nakrájené dlouhé zelené chilli papričky 3 ks
- oloupané salátové řepy nakrájené na čtvrtiny (listy a stonky na 5cm kousky) 1,5 kg
- kokosový ocet 100 ml
- kokosové mléko 400 ml
- dušená rýže k podávání
Článek
21x kari v hlavní roli
Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Postup přípravy
- V POMALÉM HRNCI: Ve velké pánvi rozehřejte máslo ghí na střední teplotu a smažte 4 minuty cibuli, česnek, kmín, hořčičná semínka, kari listy a polovinu chilli papriček.
- Dejte do pomalého hrnce a přidejte ostatní ingredience kromě listů a stonků z řepy. Vařte 6 a půl hodiny na nízkém stupni, dokud řepa nezměkne. Přimíchejte listy a stonky řepy a vařte ještě 30 minut, dokud nezměknou.
- Dokořeňte podle chuti a podávejte s dušenou rýží a ozdobené zbytkem chilli papriček.
- NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte máslo ghí na střední teplotu a smažte 4 minuty cibuli, česnek, kmín, hořčičná semínka, kari listy a polovinu chilli papriček.
- Přidejte ostatní ingredience kromě listů a stonků z řepy, přiklopte pokličkou a snižte teplotu na nízkou. Vařte 1 hodinu, dokud řepa nezměkne a občas promíchejte. Přimíchejte listy a stonky řepy a vařte ještě 15 minut, dokud nezměknou.
- Dokořeňte podle chuti a podávejte s dušenou rýží a ozdobené zbytkem chilli papriček.