návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kari z červené řepy

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Kari z červené řepy
Autor: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce Kari z červené řepy
Kokosový ocet dodává tomuto výživnému kari tu správnou chuť. Najdete ho ve specializovaných indických obchodech nebo e-shopech nebo můžete použít jakýkoli bílý ocet. Bílého octa dejte polovinu, a pak přidejte podle chuti.

Článek

Zeleninové kari z Keraly, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto:

21x kari v hlavní roli

Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!

Postup

  1. V POMALÉM HRNCI: Ve velké pánvi rozehřejte máslo ghí na střední teplotu a smažte 4 minuty cibuli, česnek, kmín, hořčičná semínka, kari listy a polovinu chilli papriček.
  2. Dejte do pomalého hrnce a přidejte ostatní ingredience kromě listů a stonků z řepy. Vařte 6 a půl hodiny na nízkém stupni, dokud řepa nezměkne. Přimíchejte listy a stonky řepy a vařte ještě 30 minut, dokud nezměknou.
  3. Dokořeňte podle chuti a podávejte s dušenou rýží a ozdobené zbytkem chilli papriček.
  4. NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte máslo ghí na střední teplotu a smažte 4 minuty cibuli, česnek, kmín, hořčičná semínka, kari listy a polovinu chilli papriček.
  5. Přidejte ostatní ingredience kromě listů a stonků z řepy, přiklopte pokličkou a snižte teplotu na nízkou. Vařte 1 hodinu, dokud řepa nezměkne a občas promíchejte. Přimíchejte listy a stonky řepy a vařte ještě 15 minut, dokud nezměknou.
  6. Dokořeňte podle chuti a podávejte s dušenou rýží a ozdobené zbytkem chilli papriček.

Kari z červené řepy  Foto: Kari z červené řepy; foto: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce Foto:

Olivia Andrews

Díky receptům z této kuchařky můžete rodinu i přátele jednoduše a zároveň stylově nasytit zdravými a výživnými pokrmy.

Každý recept je vymyšlený tak, aby ho bylo možné připravit i ve dnech, kdy zrovna nemáte příliš mnoho času na vaření. Stačí ráno vložit suroviny do pomalého hrnce, a když se večer vrátíte domů, váš byt bude naplněný vůní dobrého jídla. Navíc díky pomalé přípravě můžete z potravin získat výrazně víc živin i zdraví prospěšných látek.

100 receptů je vždy popsáno ve dvou variantách – jedna je určená pro pomalý hrnec, podle druhé ten samý pokrm můžete připravit i bez něj na sporáku či v troubě.

Nakladatelství Omega, 499 Kč