návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Řepa po burgundsku

Hodnoceno: 0x
5–6 porcí
do 2 hodin
Řepa po burgundsku
Autor: Kate´s Cuisine Řepa po burgundsku
Skvělou přílohou k této vegetariánské variaci známého receptu je bramborová kaše či šťouchané brambory. Ale ani kvalitní chléb není špatnou volbou.

Postup

  1. Všechnu zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek také, mrkev na kolečka a řepu na větší kostky.
  2. Do velkého hrnce nalijte olivový olej a když je rozehřátý, orestujte na něm nakrájenou cibuli s česnekem. Když je cibule sklovatá, přidejte do hrnce mrkev i řepu, orestujte je a přilijte k nim víno a vývar/vodu.
  3. Do hrnce přidejte bylinky, sůl dle chuti, bobkové listy a kuličky pepře.
  4. Nyní uveďte obsah hrnce do varu, přikryjte poklicí a vařte na větším než středním plameni do změknutí řepy. Trvá to cca 1,5 či 2 hodiny. Pravidelně obsah hrnce kontrolujte, popřípadě řepu podlijte vývarem či vodou.
  5. Když je řepa měkká, přidejte passatu, mletou papriku a podle chuti můžete dosolit.
  6. Nakonec rozmíchejte hrachovou mouku ve troše vlažné vody a zahustěte obsah hrnce. Důkladně řepu s moukou provařte. Konzistence by měla být spíše omáčková než polévková.
  7. Nakonec orestujte žampiony na olivovém oleji. Nezapomeňte je při restování osolit, ať nejsou mdlé. Servírujte tak, že do hlubokého talíře dejte řepu s omáčkou a poté přidejte orestované žampiony. Hotové jídlo můžete ozdobit čerstvou bylinkou.

Řepa po burgundsku 2 Foto: Řepa po burgundsku; foto: Kate´s Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.