Suroviny
- kroupy (ječné) 250 g
- červená řepa 240 g
- kozí sýr (čerstvý) 100 g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- bylinky (tymián, rozmarýn, libeček, pažitka atd.)
Postup přípravy
- Kroupy namočte alespoň na 3 hodiny do vody. V té samé vodě kroupy uvařte do měkka. Vodu před vařením osolte.
- Cibuli i česnek zbavte slupky a nakrájejte obojí nadrobno. Řepu nakrájejte na drobné kostky.
- Do pánve nalijte olivový olej a když je rozpálený, orestujte na něm cibuli a česnek. Když je cibule dosklovata, přidejte nakrájenou řepu a ještě chvíli vše restujte, aby se řepa „ohřála“.
- Nyní kroupy smíchejte s řepovou směsí a důkladně promíchejte.
- Kozi sýr rozdrobte do řepového kroupota, přidejte sušené bylinky dle chuti a opět důkladně promíchejte. Podle chuti dosolte.
- Prima tip: Pokud to máte rádi ostřejší, můžete s cibulí a česnekem orestovat i chilli papričku.
Vyzkoušejte také uzenou polévku s kroupami podle návodnoho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami