reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bramboráky z červené řepy
Autor: Jezte česky Bramboráky z červené řepy

Bramboráky z červené řepy

Hodnoceno: 0x
Bramboráky můžete péct i v troubě na pečicím papíru, pokapejte je však troškou oleje, aby neoschly a držely tvar.
do 1 hodiny
6 bramboráků porcí

reklama

Suroviny (6 bramboráků porcí)

Postup

  1. Červenou řepu i brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte nasekanou cibuli, vejce a mléko.
  2. Nakonec vmíchejte sůl, pepř, fenykl, majoránku a zahustěte moukou.
  3. V pánvi rozehřejte řepkový olej a osmahněte na něm bramboráky z obou stran dozlatova. Hotové odložte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Bramboráky z červené řepy Foto: Jezte česky

Bramboráky z červené řepy. Foto: Jezte česky

 

JJezte českyEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

reklama