návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Řepové rizoto s gorgonzolovou omáčkou

2 porce
do 30 minut
Řepové risotto s gorgonzolovou omáčkou
Autor: My Cooking Diary Řepové risotto s gorgonzolovou omáčkou
Hodně výrazná barva a velmi delikátní chuť... Toto italské rizoto je překvapivě jednoduché a opravdu efektní jídlo, kterým doma zaručeně ohromíte. Vsaďte na správnou rýži, kvalitní sýry a domácí vývar – to je základ úspěchu :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Uvařte červenou řepu v osolené vodě (můžete použít i předvařenou vakuovanou řepu – ušetříte čas). Po uvaření nechte vychladnout a rozmixujte na kaši. Dejte stranou.
  2. Rýži na rizoto osmahněte na olivovém oleji, zalijte vínem a nechte jej vyvařit. Poté postupně přilévejte horký vývar a postupně vařte a míchejte. Trvá to zhruba 15 minut.
  3. Když je rýže hotová (tzv. al dente, na skus), sundejte ji z plamene a přimíchejte do ní máslo, strouhaný Parmigiano reggiano DOP, pyré z řepy, pár kapek citronové šťávy a špetku kardamonu.
  4. Do rendlíčku přidejte smetanu a gorzonzolu a pomalu rozpouštějte na hladkou omáčku, kterou přelijete jemně přes rizoto. Dozdobte čerstvými bylinkami a opraženými piniovými jadérky (nebo nahrubo nasekanými opraženými vlašáky).
Reklama

Řepové risotto s gorgonzolovou omáčkou  Foto:

Řepové risotto s gorgonzolovou omáčkou  Foto: Řepové rizoto s gorgonzolovou omáčkou; foto: My Cooking Diary

Nejchutnější deník

My Cooking Diary Foto:

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování. Momentálně pracuji na své první kuchařce, která bude obsahovat recepty na celý měsíc.

Kačí, My Cooking Diary

Související témata: Hlavní jídla , Italská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama