Suroviny
- hovězí žebro 500 g
 - kuřecí skelet 2 ks
 - zelenina (kořenová zelenina na vývar) 300 g
 - bílé zelí (nakrájené najemno) 1 malá hlávka
 - červená řepa (menší, nastrouhaná a zakapaná šťávou z 1 citronu) 4 ks
 - brambory (menší, nakrájené) 4–5 ks
 - husí sádlo (nebo kachní sádlo)
 - cibule 1 ks
 - mrkev 1 ks
 - rajský protlak 2 lžíce
 - cukr 1 lžíce
 - kopr (nasekaný)
 - česnek (několik stroužků, rozdrcené)
 - sůl
 - pepř (čerstvě namletý)
 
    
    
Postup přípravy
- Maso, skelety a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu zalijte ve velkém hrnci studenou vodou, uveďte do varu a pak pozvolna vařte asi 3 hodiny. V začátku varu sbírejte vzniklou pěnu, aby se vývar nezkalil. Sceďte ho, libové maso nakrájejte na menší a úhledné kousky.
 - Maso vraťte do vývaru, přidejte zelí, řepu a brambory a povařte 15 až 20 minut.
 - Mezitím osmažte na rozehřátém sádle nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev. Vmíchejte rajčatový protlak a cukr. Směs přidejte do polévky a povařte ještě 5 minut. Polévku dochuťte, přidejte do ní nakrájený kopr a česnek a podávejte.