Burger
- červená řepa (uvařená doměkka) 2 ks
 - hořčice 1 lžíce
 - mletá sladká paprika 1 lžíce
 - bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj...) 1 hrst
 - rohlík (na kostičky) 1 ks
 - zeleninový vývar 100 ml
 - žloutek 1 ks
 - sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
 - pepř
 
Na obložení
- olej 2 lžíce
 - houska na burger 2 ks
 - tatarská omáčka 2 lžíce
 - ledový salát (nakrájený na nudličky) 2 hrsti
 - rajčata 1 ks
 - cibule 2 kolečka
 - vejce 2 ks
 
Postup přípravy
- Rohlík namočte do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupejte, nastrouhejte na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkejte. K řepě přidejte hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkejte a přidejte k řepě. Směs dobře promíchejte.
 - Z hmoty vytvarujte 2 placky a pozvolna je opečte na rozpáleném grilu nebo na pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut. Na další pánvi si připravte na troše oleje dvě volská oka.
 - Servírujte v rozehřáté křupavé housce pomazané tatarskou omáčkou s nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.