zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Poctivý domácí boršč
Spouštím video za 5s.

Poctivý domácí boršč od Karolíny Kamberské

Hodnoceno: 5x
Receptů na boršč je spousta, asi jako na naši svíčkovou :) Jde jen o to, najít si ten správný, který vám bude vyhovovat chutí i konzistencí. O ten svůj oblíbený se s námi podělila Karolína, domácí kuchařka. Vyzkoušíte?
nad 2 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Do hrnce nalijte zhruba 1,5 litru studené vody a vložte do ní hovězí maso. Přidejte sůl, bobkové listy, pepř a nové koření a vařte na velmi mírném plameni doměkka. Bude to trvat minimálně dvě hodiny. Hotový vývar přeceďte do druhého hrnce.
  2. Přidejte do něj brambory a červenou řepu, obojí oloupané a nakrájené na kostičky, a opět přiveďte k varu.
  3. Zatímco se brambory a řepa vaří, rozpusťte si na pánvi máslo. Nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte i mrkev, celer a zelí, vše očištěné a nakrájené, a za občasného promíchání opékejte dozlatova.
  4. Zeleninu z pánve přidejte do polévky a s ní i sladkou papriku, protlak, ocet a cukr a společně vařte ještě zhruba půl hodiny, až jsou všechny suroviny měkké a jejich chutě se propojí.
  5. Před dokončením boršč ochutnejte a dolaďte ho solí, octem, cukrem i pepřem tak, aby vám vyhovoval.
  6. Hotový boršč na talířích ozdobte kopečkem kysané smetany a petrželkou.

Poctivý domácí boršč  Foto:

Poctivý domácí boršč                                                           Foto: Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka - kniha Foto:

Karolína Kamberská

Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí.

Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.

reklama

Sledujte celou epizodu