redakce Prima FRESH

Mraveniště – světlý strouhaný koláč s náplní z čokoládového pudinku s lískovými oříšky

Moje hodnocení
3x

Znáte moučník „mraveniště“? Jde o lahodný vrstvený koláč, který spojuje křehké máslové těsto s jemným čokoládovým pudinkem a křupavými lískovými oříšky. Díky strouhanému těstu na povrchu připomíná právě mraveniště, což mu dodává nejen originální vzhled, ale i skvělou texturu. Tento jednoduchý a efektní moučník si zamilujete!

10 porcí
150 minut
česká

Suroviny

Náplň:

Postup přípravy:

  1. Mouku smíchejte s oběma cukry, solí a kypřicím práškem. Přidejte na kostičky nakrájené máslo, vejce a vypracujte v těsto, zabalte do fólie a uložte na 1 hodinu do chladničky.
  2. Pudinkové prášky rozmíchejte ve 200 ml mléka. Zbylé mléko nalijte do kastrolu, přidejte cukr a přiveďte k varu. Když mléko začne vřít, přidejte rozmíchaný pudinkový prášek s nasekanou čokoládou a uvařte na krém. Poté odstavte.
  3. Do horkého pudinku vmíchejte máslo. Hrnec s pudinkem zakryjte fólií, kterou přitiskněte přímo na povrch a nechte mírně vychladnout.
  4. Těsto rozdělte na dvě části. Jednu část rozválejte na velikost plechu (25×35 cm). Plech vyložte pečicím papírem, položte plát těsta, navrstvěte čokoládový pudink, uhlaďte a posypte nasekanými ořechy.
  5. Povrch posypte nahrubo nastrouhaným zbylým těstem a pečte při 180 °C asi 40 minut.

Další tip na strouhaný koláč? Pusťte si tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Strouhaný tvarohový koláč

Nebo zkuste recepty s pudinkem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty