Suroviny
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 3 lžíce
- citronová šťáva 3 lžíce
- vanilkový pudink v prášku 2 sáčky
- plnotučné mléko 1 litr
- cukr krupice 75 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- piškoty 1 velký sáček
- banán (zralý) 4-5 ks
- smetana ke šlehání 200 ml
Postup přípravy
- Mascarpone prošlehejte s citronovou šťávou a moučkovým cukrem.
- Vanilkový pudink připravte s mlékem a cukrem dle návodu na obalu a přidejte do něj navíc vanilkový extrakt.
- Do velké skleněné mísy vrstvěte postupně piškoty, banány nakrájené na kolečka, krém z mascarpone a vanilkový pudink, a takto opakujte v několika vrstvách, poslední vrstvou by měl být pudink.
- Přikryjte potravinářskou fólií a dejte alespoň na hodinu vychladit do lednice.
- Před podáváním ozdobte neslazenou vyšlehanou šlehačkou, plátky banánů a případně lístky meduňky.
PRIMA TIP: Použijte zralé, ale ne rozměklé banány. Na ozdobu můžete navrch nasypat i nahrubo podrcené pekanové ořechy nebo mandle. Místo piškotů můžete použít i máslové sušenky.
Zbyly vám přezrálé banány? Upečte z nich výtečný banana bread s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE