redakce Prima FRESH

Banánový trifle s vanilkovým pudinkem a piškoty

Moje hodnocení
3x

Trifle je nepečený vrstvený dezert, který je velmi populární v Americe a v Anglii. Jeho příprava je směšně jednoduchá, nicméně výsledek je velmi efektní. Podává se totiž ve velké skleněné míse, ve které všechny vrstvy krásně vyniknou. Zkuste tentokrát variantu se zralým banánem, který krásné ladí s voňavou vanilkou v pudinkové vrstvě.

8 porcí
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mascarpone prošlehejte s citronovou šťávou a moučkovým cukrem.
  2. Vanilkový pudink připravte s mlékem a cukrem dle návodu na obalu a přidejte do něj navíc vanilkový extrakt.
  3. Do velké skleněné mísy vrstvěte postupně piškoty, banány nakrájené na kolečka, krém z mascarpone a vanilkový pudink, a takto opakujte v několika vrstvách, poslední vrstvou by měl být pudink.
  4. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte alespoň na hodinu vychladit do lednice.
  5. Před podáváním ozdobte neslazenou vyšlehanou šlehačkou, plátky banánů a případně lístky meduňky.
PRIMA TIP: Použijte zralé, ale ne rozměklé banány. Na ozdobu můžete navrch nasypat i nahrubo podrcené pekanové ořechy nebo mandle. Místo piškotů můžete použít i máslové sušenky.

Zbyly vám přezrálé banány? Upečte z nich výtečný banana bread s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty