Forma 25x35 cm
- polohrubá mouka 200 g
- cukr 150 g
- jedlá soda 1 lžička
- vejce 2 ks
- mléko 1/2 hrnku
- olej 1/2 hrnku
Pudink
- mléko 1 litr
- cukr 40 g
- vanilkový pudink 3 balení
Na dokončení
- zakysaná smetana 500 g
- cukr (na posypání)
- skořice (na posypání)
Postup přípravy
- Do mísy nasypte mouku, cukr a sodu, vyklepněte vejce a nalijte mléko a olej.
- Ze surovin umíchejte hladké polotekuté těsto, které nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto uhlaďte až do krajů.
- Z mléka, cukru a vanilkových pudinků uvařte hustý pudink dle návodu na obalu.
- Ještě horký pudink dejte po lžících na neupečené těsto a opět uhlaďte.
- Koláč dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 25 minut dozlatova.
- Na upečenou a ještě horkou buchtu namažte rovnoměrnou vrstvu zakysané smetany a navrch posypte vrstvičkou cukru a skořice.
- Buchtu nechte vychladnout a před podáváním nakonec ještě vychlaďte v lednici.
Vyzkoušejte také recept na jednoduchý hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE