Jahodový pudinkový koláč bez lepku

Moje hodnocení
4x

Rýžová mouka má příjemnou neutrální chuť, takže z ní klidně můžete upést sladký koláč s ovocem. Díky vrstvě vanilkového pudinku bude koláč krásně vlhký a šťavnatý.

10 porcí
60 minut

Těsto

  • sůl (vejce) 2 ks
  • cukr krupice 140 g
  • máslo (máslo pokojové teploty) 125 g
  • rýžová mouka (např. Labeta) 350 g
  • bramborový škrob 70 g
  • kypřicí prášek bez lepku (např. Labeta) 1 sáček

Krém

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto dejte postupně do robotu s hnětací metlou nebo uhněťte pořádně v ruce. Když je těsto pevné, vložte ho do formy a „vymačkejte” ho až do okrajů. Těsto propíchejte vidličkou. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. V hrnci mezitím metličkou rozmíchejte vajíčka, cukr, vanilkový cukr a škrob. Dejte na plotnu vařit a za stálého mícháni přilijte 500 ml mléka. Vznikne pudink, který nalijte do formy na těsto. Na pudinkovou vrstvu naskládejte nakrájené jahody (nebo jiné ovoce dle chuti) a můžete posypat drobenkou, kterou připravte z trošky másla, cukru a rýžové mouky. Pečte 35 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Labeta


Přečtěte si také

Recepty