Jahodový pudinkový koláč bez lepku
Zdroj: Labeta
Jahodový pudinkový koláč bez lepku
Zdroj:
Labeta
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto dejte postupně do robotu s hnětací metlou nebo uhněťte pořádně v ruce. Když je těsto pevné, vložte ho do formy a „vymačkejte” ho až do okrajů. Těsto propíchejte vidličkou. Předehřejte troubu na 175 °C.
-
V hrnci mezitím metličkou rozmíchejte vajíčka, cukr, vanilkový cukr a škrob. Dejte na plotnu vařit a za stálého mícháni přilijte 500 ml mléka. Vznikne pudink, který nalijte do formy na těsto. Na pudinkovou vrstvu naskládejte nakrájené jahody (nebo jiné ovoce dle chuti) a můžete posypat drobenkou, kterou připravte z trošky másla, cukru a rýžové mouky. Pečte 35 minut.
Jahodový pudinkový koláč bez lepku 2
Zdroj: Labeta
Jahodový pudinkový koláč bez lepku 2
Zdroj:
Labeta