Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jako od babičky: strouhaný tvarohový koláč

do 2 hodin
Jako od babičky: strouhaný tvarohový koláč
Jako od babičky: strouhaný tvarohový koláč Autor: Coolinářka
Patříte mezi milovníky osvědčené klasiky? Tak to vás určitě potěší strouhaný koláč s tvarohem – jako od babičky.
Reklama

Článek

Žloutkové věnečky Foto:

10 receptů na nejoblíbenější české retro moučníky a dezerty

I když jsme si v posledních letech oblíbili světové dezerty jako je třeba cheesecake, brownies nebo tiramisu, stále mají v našich srdcích své stálé místo oblíbené české...

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Nejprve si vezměte 4 vejce a oddělte bílky od žloutků.
  2. Ve větší míse ruční metlou utřete máslo pokojové teploty s krupicovým cukrem, přidejte 3 žloutky (1 budete potřebovat do tvarohové náplně). Směs znovu zamíchejte ruční metlou.
  3. Nyní do mísy přidejte mléko pokojové teploty, polohrubou mouku a kakao. Pomocí robotu z hnětacím hákem nebo nástavcem na třená těsta zpracujte kompaktní těsto (pokud nemáte robot, těsto zpracujte ručně). Pokud je třeba, přidejte lžíci mléka.
  4. Těsto nyní zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 60 minut do lednice ztuhnout. Po hodině předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si větší pekáč a vyložte ho pečicím papírem.
  5. Bílky vyšlehejte mixérem se špetkou soli v tuhý sníh. V jiné větší míse smíchejte dva tvarohy, vanilkový cukr, moučkový cukr a zbylý žloutek.
  6. Nyní do této směsi postupně (asi na 3x) opatrně zamíchejte vyšlehaný bílek (spíš než mícháním, ho do směsi zapracujte takovým obracením, aby se neztratily vzduchové bublinky ze sněhu).
  7. Vychladlé těsto rozpulte, polovinu těsta nastrouhejte rovnoměrně hrubým struhadlem na dno pekáče. Na tuto vrstvu nalijte tvarohovou směs. Navrch nastrouhejte druhou polovinu kakaového těsta.
  8. Koláč dejte ihned péct do vyhřáté trouby asi na 30–40 minut. Hotový koláč nechte zchladnout a pak ho krájejte a podávejte.
Reklama

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama