Jaké jsou výhody vaření v jednom hrnci nebo třeba pánvi? Veškeré chutě a vůně se vám krásně prolnou. A co víc, nebudete muset mýt hromadu špinavého nádobí. Pročtěte si několik osvědčených receptů, kterými s radostí rozšíříte svůj (nejen) obědový repertoár.
Vynikající recepty z jednoho hrnce, pánve nebo pekáčku, které musíte vyzkoušet
Začneme možná trochu méně známými recepty, které se pro tuto přípravu hodí. A to jsou bramborové gnocchi, které stačí nasypat na plech spolu se zeleninou, nebo dokonce těstoviny z jednoho hrnce. Ideální tip, pokud je preferujete měkčí.
Naprostou klasikou receptů z jednoho pekáče nebo hrnce je pečená drůbež. U nás najdete pečené kuře na různé způsoby, které doplňuje většinou zelenina, brambory, ale také třeba fazole. Kromě toho můžete samozřejmě sáhnout i po krůtím mase.
Vyzkoušejte nadívané kuře z jednoho hrnce podle videoreceptu Zdeňka Pohlreicha:
Dalším oblíbencem na poli gastronomie jsou různé pánve s vejci. Asi nejvíc známý je pokrm Shakshuka (Šakšuka), který je zároveň pastvou i pro oči. Snadno tak ale můžete připravit třeba i anglickou snídani.
A na závěr tu máme i zástupce dalších druhů masa, do jednoho hrnce se hodí stejně tak. Kombinovat můžete opět se zeleninou, fazolemi a pohrát si například s kořením. A jak jsme říkali už na začátku – tyto recepty se vám odvděčí nejen skvělou chutí, ale také menším nepořádkem v kuchyni.
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima