Suroviny
- hovězí kýta (nebo kližka) 750 g
- rostlinný olej 2 lžíce
- cibule (velká ) 1 ks
- hladká mouka 2 lžíce
- loupaná rajčata (konzervovaná ) 1 plechovka
- bobkový list 2 ks
- brambory 3 ks
- mrkev (velká ) 1 ks
- červená paprika 1/2 ks
- žlutá paprika 1/2 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na rozpáleném oleji dohněda. Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte ho a opepřete. Pak maso promíchejte s 2 lžícemi hladké mouky, aby bylo ze všech stran obalené.
- Jakmile cibule zezlátne, opečte společně s ní i maso. Vše zalijte plechovkou vyloupaných rajčat a nechte pod pokličkou zhruba hodinu i víc dusit.
- Přidejte bobkové listy a všechnu zeleninu nakrájenou na menší kostky. Promíchejte a vařte dalších 20 minut pod pokličkou. Dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat.
Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka Pohlreicha 2 Zdroj: FTV Prima