Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: FTV Prima
Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka Pohlreicha
Zdroj:
FTV Prima
Zimní měsíce si žádají jídla z jednoho hrnce, proto Šéf v posledním díle nové řady Šéfem za pár minut vykouzlil dušené hovězí s bramborem, karotkou a paprikami. Přílohy není třeba, je v jednom hrnci. Hřejivé jídlo, které k zimním měsícům patří. A jak Šéf podotýká: „Podobné kastroly hřejivého tepla se vaří po celém světě, zkuste to také. A i když jej můžete bez další péče nechat probublávat na plotně, hlídejte, jak obsah chutná, a laďte chuť postupně. Jen tak dosáhnete skvělého efektu.“
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na rozpáleném oleji dohněda. Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte ho a opepřete. Pak maso promíchejte s 2 lžícemi hladké mouky, aby bylo ze všech stran obalené.
-
Jakmile cibule zezlátne, opečte společně s ní i maso. Vše zalijte plechovkou vyloupaných rajčat a nechte pod pokličkou zhruba hodinu i víc dusit.
-
Přidejte bobkové listy a všechnu zeleninu nakrájenou na menší kostky. Promíchejte a vařte dalších 20 minut pod pokličkou. Dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat.
Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka Pohlreicha 2
Zdroj: FTV Prima
Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka Pohlreicha 2
Zdroj:
FTV Prima