Zdeněk Pohlreich

Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
2x

Zimní měsíce si žádají jídla z jednoho hrnce, proto Šéf v posledním díle nové řady Šéfem za pár minut vykouzlil dušené hovězí s bramborem, karotkou a paprikami. Přílohy není třeba, je v jednom hrnci. Hřejivé jídlo, které k zimním měsícům patří. A jak Šéf podotýká: „Podobné kastroly hřejivého tepla se vaří po celém světě, zkuste to také. A i když jej můžete bez další péče nechat probublávat na plotně, hlídejte, jak obsah chutná, a laďte chuť postupně. Jen tak dosáhnete skvělého efektu.“

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na rozpáleném oleji dohněda. Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte ho a opepřete. Pak maso promíchejte s 2 lžícemi hladké mouky, aby bylo ze všech stran obalené.
  2. Jakmile cibule zezlátne, opečte společně s ní i maso. Vše zalijte plechovkou vyloupaných rajčat a nechte pod pokličkou zhruba hodinu i víc dusit.
  3. Přidejte bobkové listy a všechnu zeleninu nakrájenou na menší kostky. Promíchejte a vařte dalších 20 minut pod pokličkou. Dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty