Suroviny
Postup přípravy:
- Veškerou zeleninu, kromě česneku, omyjte, očistěte, nakrájejte na kousky a dejte do pekáče.
- Přidejte pár lístků šalvěje, půl palice česneku (nožem rozřízněte napůl) a půlku citronu.
- Vše osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Kuře omyjte a osušte. Celé kuře osolte zvenku i zevnitř. Dovnitř kuřete dejte půlku citronu, půlku česneku, pár lístků šalvěje a 20 g másla.
- Prsty zajeďte pod kůži na prsou, tak se vám vytvoří kapsy, které naplníte kousky másla a lístky šalvěje. Kuře na povrchu potřete změklým máslem a pokapejte olivovým olejem.
- Dejte do pekáče na připravenou zeleninu a vložte do předehřáté trouby na 200 °C, po 10 minutách troubu ztlumte na 175 °C a pečte podle toho, jak je velké kuře.
- Počítejte, že kuře o váze 1 kg pečete 50 minut. Po upečení kuře nechte chvilku odpočinout a poté naporcujte. Podávejte přímo z hrnce.
Další recepty na víkendové kuře najdete v našem speciálu!