archiv Schneider

Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou

Moje hodnocení
5x

Shakshuka neboli šakšuka je tradiční jídlo hlavně na Blízkém východě. Jsou to vlastně sázená vejce na podušce ze zeleniny, případně s uzeninou či mletým masem. Vyzkoušejte výtečnou verzi s pikantní klobásou, která je super nejen jako víkendová snídaně, ale klidně ji můžete podávat jako rychlou a lehkou večeři.

2 porce
30 minut
arabská

Suroviny

  • vejce 4 ks
  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule, na kostičky 1/2 ks
  • pikantní papriková klobása, např. Gombasecká 100 g
  • konzervovaná sekaná rajčata 1 konzerva (400 g)
  • červená nebo žlutá paprika 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • rajský protlak 2 lžíce
  • čerstvý špenát, nahrubo nasekaný 1 hrst
  • mletý římský kmín
  • sůl
  • mleté chilli (podle chuti)

Postup přípravy

  1. Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisypte papriku nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a dochuťte římským kmínem, solí a chilli. Krátce orestujte.
  2. Rajčata z plechovky přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a klobásou nakrájenou na půlkolečka. Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte špenát a případně dochuťte solí.
  3. Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou nebo alobalem, stáhněte plamen a na mírném ohni pár minut vařte: bílky se musí zatáhnout, ale žloutky by měly zůstat lehce tekuté.
  4. Podávejte s čerstvým pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Schneider


Přečtěte si také

Recepty