archiv Schneider

Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou

Moje hodnocení
7x

Shakshuka neboli šakšuka je tradiční jídlo hlavně na Blízkém východě. Jsou to vlastně sázená vejce na podušce ze zeleniny, případně s uzeninou či mletým masem. Vyzkoušejte výtečnou verzi s pikantní klobásou, která je super nejen jako víkendová snídaně, ale klidně ji můžete podávat jako rychlou a lehkou večeři.

2 porce
30 minut
arabská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisypte papriku nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a dochuťte římským kmínem, solí a chilli. Krátce orestujte.
  2. Rajčata z plechovky přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a klobásou nakrájenou na půlkolečka. Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte špenát a případně dochuťte solí.
  3. Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou nebo alobalem, stáhněte plamen a na mírném ohni pár minut vařte: bílky se musí zatáhnout, ale žloutky by měly zůstat lehce tekuté.
  4. Podávejte s čerstvým pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Schneider


Přečtěte si také

Recepty