Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou
Zdroj: archiv Schneider uzeniny
Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou
Zdroj:
archiv Schneider uzeniny
Shakshuka neboli šakšuka je tradiční jídlo hlavně na Blízkém východě. Jsou to vlastně sázená vejce na podušce ze zeleniny, případně s uzeninou či mletým masem. Vyzkoušejte výtečnou verzi s pikantní klobásou, která je super nejen jako víkendová snídaně, ale klidně ji můžete podávat jako rychlou a lehkou večeři.
Postup přípravy
-
Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisypte papriku nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a dochuťte římským kmínem, solí a chilli. Krátce orestujte.
-
Rajčata z plechovky přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a klobásou nakrájenou na půlkolečka. Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte špenát a případně dochuťte solí.
-
Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou nebo alobalem, stáhněte plamen a na mírném ohni pár minut vařte: bílky se musí zatáhnout, ale žloutky by měly zůstat lehce tekuté.
-
Podávejte s čerstvým pečivem.
Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou 2
Zdroj: archiv Schneider uzeniny
Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou 2
Zdroj:
archiv Schneider uzeniny