reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou
Autor: archiv Schneider uzeniny Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou

Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou

Hodnoceno: 5x
Shakshuka neboli šakšuka je tradiční jídlo hlavně na Blízkém východě. Jsou to vlastně sázená vejce na podušce ze zeleniny, případně s uzeninou či mletým masem. Vyzkoušejte výtečnou verzi s pikantní klobásou, která je super nejen jako víkendová snídaně, ale klidně ji můžete podávat jako rychlou a lehkou večeři.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisypte papriku nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a dochuťte římským kmínem, solí a chilli. Krátce orestujte. 
  2. Rajčata z plechovky přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a klobásou nakrájenou na půlkolečka. Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte špenát a případně dochuťte solí. 
  3. Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou nebo alobalem, stáhněte plamen a na mírném ohni pár minut vařte: bílky se musí zatáhnout, ale žloutky by měly zůstat lehce tekuté. 
  4. Podávejte s čerstvým pečivem.
Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou
Autor: archiv Schneider uzeniny Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou

reklama

Související témata: shakshuka , vejce , Malá jídla , Arabská kuchyně