Suroviny
- vejce 4 ks
- olivový olej 1 lžíce
- cibule (na kostičky) 1/2 ks
- pikantní klobása (papriková, např. Gombasecká) 100 g
- nakládaná rajčata (konzervovaná sekaná ) 1 konzerva (400 g)
- paprika (červená nebo žlutá ) 1 ks
- česnek 1 stroužek
- rajský protlak 2 lžíce
- špenát (čerstvý, nahrubo nasekaný) 1 hrst
- římský kmín (mletý )
- chilli (mleté,podle chuti)
- sůl
Postup přípravy
- Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisypte papriku nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a dochuťte římským kmínem, solí a chilli. Krátce orestujte.
- Rajčata z plechovky přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a klobásou nakrájenou na půlkolečka. Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte špenát a případně dochuťte solí.
- Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou nebo alobalem, stáhněte plamen a na mírném ohni pár minut vařte: bílky se musí zatáhnout, ale žloutky by měly zůstat lehce tekuté.
- Podávejte s čerstvým pečivem.
Shakshuka s pikantní klobásou a paprikou 2 Zdroj: archiv Schneider uzeniny