Suroviny
Nenašpiníte skoro žádné nádobí, po krájení a míchání v úvodu můžete opustit kuchyň a přijít jen na občasné kontroly a hlavně jednotlivé chutě se společným pečením dokonale prolnou, čehož byste při přípravě masa, zeleniny a přílohy zvlášť docilovali velmi obtížně. Proč si komplikovat život?
Článek
25 nejlepších receptů na kuře
Ne nadarmo vycházejí kuchařky kuře 100x jinak, kuřecí maso je chuťově velmi neutrální, takže se dá kombinovat s různými ingrediencemi, a navíc je jeho příprava jednoduchá...
Postup přípravy
- Zeleninu očistěte. Mrkev, petržel a brambory nakrájejte na 5mm plátky, cuketu na špalíčky, cibuli na dílky. Vsypte ji do pekáče a přidejte česnek a rozmarýn. Slaninu nakrájejte na kostičky a promíchejte se zeleninou. Osolte, posypte 1 lžičkou kmínu a poklaďte plátky z poloviny másla.
- Zbylé máslo rozehřejte. Kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou, vyjměte případné vnitřnosti a svažte mu nohy. Máslo promíchejte s 1 lžičkou soli a zbylým kmínem a potřete jím důkladně kuře. Položte ho na zeleninu a vložte do předehřáté trouby. Pečte přes 1 hodinu dozlatova, zhruba každých 20 minut potřete maso výpekem.