Suroviny
Nenašpiníte skoro žádné nádobí, po krájení a míchání v úvodu můžete opustit kuchyň a přijít jen na občasné kontroly a hlavně jednotlivé chutě se společným pečením dokonale prolnou, čehož byste při přípravě masa, zeleniny a přílohy zvlášť docilovali velmi obtížně. Proč si komplikovat život?
Postup přípravy
Zeleninu očistěte. Mrkev, petržel a brambory nakrájejte na 5mm plátky, cuketu na špalíčky, cibuli na dílky. Vsypte ji do pekáče a přidejte česnek a rozmarýn. Slaninu nakrájejte na kostičky a promíchejte se zeleninou. Osolte, posypte 1 lžičkou kmínu a poklaďte plátky z poloviny másla.
Zbylé máslo rozehřejte. Kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou, vyjměte případné vnitřnosti a svažte mu nohy. Máslo promíchejte s 1 lžičkou soli a zbylým kmínem a potřete jím důkladně kuře. Položte ho na zeleninu a vložte do předehřáté trouby. Pečte přes 1 hodinu dozlatova, zhruba každých 20 minut potřete maso výpekem.
Vyzkoušejte také výborné pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Výtečné pečené kuře s máslem a zeleninou