Suroviny
- linguine (sušené nebo spaghettini) 350 g
- cherry rajčata 350 g
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- kapary 2 lžičky
- chilli (chilli vločky) 1/4 lžičky
- ančovička 4 filátka
- bazalka (lístky ) 1 velká hrst
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Do velkého hrnce dejte těstoviny. Rajčata nakrájejte na půlky nebo čtvrtky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Kapary slijte a propláchněte pod vodou. Přidejte chilli vločky, ančovičky, bazalku, olej, sůl, pepř a máslo, zalijte vodou a zprudka (na nejvyšším stupni) přiveďte k varu.
- Za občasného míchání vařte těstoviny akorát na skus, tzv. al dente, až se tekutina téměř vyvaří. Trvá to zpravidla 8–10 minut.
- Dochuťte, posypte parmazánem a podávejte.
PRIMA TIP: Ančovičky pokrmu dodají slanost, jemnou vůni moře a pikantní chuť. Pokud je vynecháte, přidejte 1 lžičku soli navíc.
Těstoviny z jednoho hrnce podle Marthy Stewart Zdroj: Tajemství těstovin