Laura Santtini

Těstoviny z jednoho hrnce podle Marthy Stewart

Moje hodnocení
18x

Pokud máte rádi měkčí těstoviny, přípravu v jednom hrnci podle mistryně maximálního zjednodušení domácích prací Marthy Stewart si okamžitě oblíbíte. Společným vařením se chutě prolnou, ale neuvaříte tímto způsobem těstoviny akorát na skus (al dente).

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce dejte těstoviny. Rajčata nakrájejte na půlky nebo čtvrtky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Kapary slijte a propláchněte pod vodou. Přidejte chilli vločky, ančovičky, bazalku, olej, sůl, pepř a máslo, zalijte vodou a zprudka (na nejvyšším stupni) přiveďte k varu.
  2. Za občasného míchání vařte těstoviny akorát na skus, tzv. al dente, až se tekutina téměř vyvaří. Trvá to zpravidla 8–10 minut.
  3. Dochuťte, posypte parmazánem a podávejte.

PRIMA TIP: Ančovičky pokrmu dodají slanost, jemnou vůni moře a pikantní chuť. Pokud je vynecháte, přidejte 1 lžičku soli navíc.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Laura Santtini

Knihy Omega Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty