Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- kuřecí stehno (s kůží) 4 ks
- klobása chorizo 1 ks
- cibule 1 ks
- červená paprika (zbavená semínek a nakrájená na silné plátky) 1 ks
- česnek (oloupaný a nasekaný) 1 stroužek
- pesto (červené pesto, nebo pasta ze sušených rajčat) 1 lžíce
- bílé fazole (odkapané a propláchnuté) 1 plechovka (210 g)
- drůbeží vývar (horký) 300 ml
- tymián pár větviček
- uzená paprika 1 lžička
Postup přípravy
- Na hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Vložte do něj 4 kuřecí stehna (cca 600 g) kůží dolů, sloupnutou a na kolečka nakrájenou klobásu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.
- Kuřecí stehna opékejte asi 5 minut bez obracení, aby kůže zhnědla, ale míchejte cibuli a klobásu.
- Obraťte kuře a přidejte nakrájenou papriku, nasekaný česnek, lžíci pesta, okapané fazole a tymián. Vše zalijte vyývarem.
- Poprašte kuřata 1 lžičkou uzené papriky. Vše uveďte do varu a nechte asi 25 minut pobublávat, dokud nejsou kuřata měkká. Podávejte s pečivem.
- Prima tip: Přidejte pár zelených oliv a dosáhnete ještě více středomořské chutě.