Kadeřávek rozhodně nepatřil mezi nejpopulárnější suroviny, ale foodblogeři a celebrity se zasloužili o jeho postupný vzestup, a to především v zahraničí. I u nás si v posledních letech našel kadeřávek cestu do kulinářských srdcí. Pokud jste mu ale stále nepřišli na chuť, možná vás přesvědčíme dnes!
Všestranný a lahodný... Využijte sezónu kadeřávku naplno!
Ano, jelikož je kadeřávek listová zelenina, je perfektní základní surovinou pro salát. Zkombinovat ho lze s ricottou a dalšími sýry, tofu, ale výtečný je i s ovocem. A kdo chce, může otestovat kadeřávkový salát na styl populárního salátu Caesar.
Už jste viděli videorecept na kančí karé se zadělávanou kapustou a houbami?
Pokud milujete těstoviny, určitě si můžete kadeřávek zařadit na seznam ingrediencí, kterými je vylepšíte. Stačí přidat další druhy zeleniny nebo třeba uzeninu.
Z kadeřávku si můžete připravit i domácí křupavé chipsy, které stačí jen dochutit mořskou solí, octem a sezamem. Příprava není nijak náročná a výsledek? Však uvidíte sami.
Během chladných měsíců rozhodně oceníte misku kvalitní polévky. Pak by vám kadeřávek v kuchyni rozhodně neměl chybět. Nejlépe se bude vyjímat v krémových polévkách, ale nebojte se ho přidat i do vývarů.
Videorecept, který musíte vyzkoušet!
Kompletní recept najdete ZDE.
A na závěr tu máme tři tipy na hlavní jídla, která byste do svého jídelníčku určitě měli zařadit, nebo aspoň o nich popřemýšlet. Vepřová roláda, perfektní slaný koláč s fíky, kadeřávkem a dýní. A stir-fry na závěr!
Kadeřávek možná ještě nepatří mezi vaše oblíbené druhy zeleniny, ale je to škoda. Tahle listová kapusta je totiž nabitá zdraví prospěšnými látkami. Ale hlavně chutná skvěle, když jí dáte trochu nenáročné péče.
Chcete se o kadeřávku dozvědět něco víc? Přečtěte si náš článek:
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima