návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem

Hodnoceno: 1x
2 porce
do 1 hodiny
Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem
Autor: Petr Klíma Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem
Pokud jste kadeřávek ještě nikdy neochutnali, co nejdříve se s ním seznamte. Vybrat si můžete z několika druhů a barev, cenné látky obsahují skoro ve stejném poměru. V tomto salátu vynikne jeho jemná chuť, protože je jen krátce spařený. Zemitá tmavozelená čočka a dresink z pasty z pražených sezamových semínek dodají salátu zajímavou hloubku. 

Suroviny (2 porce)

Dresink:

Postup

  1. Tofu nakrájejte na kostky, posypte 1 lžičkou soli, zalijte vodou, promíchejte a vložte na 30 minut do lednice. 
  2. Mezitím propláchněte čočku a uvařte ji v mírně osolené vodě akorát na skus, zhruba 10 minut. Nechte pod pokličkou změknout, sceďte ji a propláchněte vodou. 
  3. Kadeřávek omyjte, vykrojte dřevnatý střed a listy nakrájejte nahrubo. Vložte je do vroucí vody a povařte 1–2 minuty. Sceďte, zchlaďte ve studené vodě, slijte a vymačkejte z listů přebytečnou vodu. 
  4. Tofu vyjměte z nálevu a promíchejte s čočkou a kadeřávkem. Papriku zbavte jádřince, nakrájejte na kostičky a přisypte k čočce. 
  5. Suroviny na dresink promíchejte, podle potřeby zřeďte vodou, přelijte přes salát, promíchejte a před podáváním posypte sezamem. 
Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem
Autor: Petr Klíma Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem

Zeleninová kuchařka
Petr Klíma

Z farmy přímo na váš stůl

Petr Klíma osm let pracuje jako šéfkuchař dejvické restaurace Country Life, ve které vaří hlavně z farmářské zeleniny. Kromě kvality potravin dbá na jejich čerstvost, ale také lokálnost.

Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách po Novém Zélandu, krátké stáži ve Francii a především na britských ostrovech, kde strávil 5 let.

Vymyslel stovky zdravých receptů bez masa a plných zajímavých superpotravin, které můžete ochutnat v restauraci nebo je vyzkoušet díky jeho Zeleninové kuchařce nebo blogu www.greenwayfood.cz, kam většinu jídel i sám fotí.

Kuchařku vydalo nakladatelství Smart Press.

Související témata: kadeřávek , tofu , Malá jídla