Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem
Zdroj: Petr Klíma
Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem
Zdroj:
Petr Klíma
Pokud jste kadeřávek ještě nikdy neochutnali, co nejdříve se s ním seznamte. Vybrat si můžete z několika druhů a barev, cenné látky obsahují skoro ve stejném poměru. V tomto salátu vynikne jeho jemná chuť, protože je jen krátce spařený. Zemitá tmavozelená čočka a dresink z pasty z pražených sezamových semínek dodají salátu zajímavou hloubku.
Postup přípravy
-
Tofu nakrájejte na kostky, posypte 1 lžičkou soli, zalijte vodou, promíchejte a vložte na 30 minut do lednice.
-
Mezitím propláchněte čočku a uvařte ji v mírně osolené vodě akorát na skus, zhruba 10 minut. Nechte pod pokličkou změknout, sceďte ji a propláchněte vodou.
-
Kadeřávek omyjte, vykrojte dřevnatý střed a listy nakrájejte nahrubo. Vložte je do vroucí vody a povařte 1–2 minuty. Sceďte, zchlaďte ve studené vodě, slijte a vymačkejte z listů přebytečnou vodu.
-
Tofu vyjměte z nálevu a promíchejte s čočkou a kadeřávkem. Papriku zbavte jádřince, nakrájejte na kostičky a přisypte k čočce.
-
Suroviny na dresink promíchejte, podle potřeby zřeďte vodou, přelijte přes salát, promíchejte a před podáváním posypte sezamem.
Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem 2
Zdroj: Petr Klíma
Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem 2
Zdroj:
Petr Klíma