Suroviny
- kadeřávek 4 velké hrsti
 - citronová šťáva 1/2 ks
 - salát little gem 1 ks
 - avokádo 1 ks
 - červená cibule 1/2 ks
 - halloumi sýr 250 g
 - pistácie 1 lžíce
 - chia semínka 1 lžička
 - maliny 100 g
 - malinový ocet 1 lžíce
 - olivový olej 3 lžíce + 1 lžíce na kadeřávek
 - sůl 1/4 lžičky
 - pepř 1/4 lžičky
 - datlový sirup 1 a 1/2 lžičky
 
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Postup přípravy
- Připravte kadeřávek – pořádně jej omyjte a očistěte.
 - Osušte jej a natrhejte na kousky velikosti sousta.
 - Ve velké míse jej promněte s 1 lžící olivového oleje a citronovou šťávou. Odložte na alespoň 5 minut stranou.
 - Připravte dresink – v mixéru rozmixujte společně maliny, ocet, zbylý olej, sůl, pepř a datlový sirup.
 - Do připraveného kadeřávku přidejte natrhaný salát little gem, na kostičky nakrájené avokádo a na měsíčky nakrájenou cibuli.
 - Na grilu nebo pánvi opečte sýr, naaranžujte jej na salát.
 - Pokapejte připraveným dresinkem, posypte sekanými pistáciemi a oříšky. Ihned podávejte.