Suroviny
- kadeřávek 4 velké hrsti
- citronová šťáva 1/2 ks
- salát little gem 1 ks
- avokádo 1 ks
- červená cibule 1/2 ks
- halloumi sýr 250 g
- pistácie 1 lžíce
- chia semínka 1 lžička
- maliny 100 g
- malinový ocet 1 lžíce
- olivový olej 3 lžíce + 1 lžíce na kadeřávek
- sůl 1/4 lžičky
- pepř 1/4 lžičky
- datlový sirup 1 a 1/2 lžičky
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Postup přípravy
- Připravte kadeřávek – pořádně jej omyjte a očistěte.
- Osušte jej a natrhejte na kousky velikosti sousta.
- Ve velké míse jej promněte s 1 lžící olivového oleje a citronovou šťávou. Odložte na alespoň 5 minut stranou.
- Připravte dresink – v mixéru rozmixujte společně maliny, ocet, zbylý olej, sůl, pepř a datlový sirup.
- Do připraveného kadeřávku přidejte natrhaný salát little gem, na kostičky nakrájené avokádo a na měsíčky nakrájenou cibuli.
- Na grilu nebo pánvi opečte sýr, naaranžujte jej na salát.
- Pokapejte připraveným dresinkem, posypte sekanými pistáciemi a oříšky. Ihned podávejte.