Chutně a rychle

Kadeřávkový salát Caesar s česnekovými krutony

Moje hodnocení
7x

Střapaté listy kadeřávku okamžitě zaujmou, jsou tužší než jiné saláty, ale bez obav je ukousnete. Zpravidla se tepelně upravují, nebo se přidávají do smoothie nebo na pizzu, ale sníst je můžete i syrové. Hezky křupou a salátu Caesar dodají svěží zelenou. Kadeřávek není salát, ale druh brukve zelné a jako jedna z mála zelenin dokáže přežít zimu i mráz a sklízet ji můžete až do jara. A teď si představte, kolik vám dodá vitaminů! Perfektní bijec virózek a nachlazení.

4 porce
30 minut
americká

Salát

Zálivka

Krutony

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Začněte přípravou krutonů. Česnek oloupejte, nasekejte nadrobno nebo prolisujte do misky a promíchejte ho s olivovým olejem a petrželkou, zlehka osolte a opepřete. Chléb natrhejte na kousky a obalte ho v česnekovém oleji. Rozprostřete ho na připravený plech a pečte v předehřáté troubě 8–10 minut dozlatova.
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte rostlinný olej, vsypte slaninu a opékejte ji 5–8 minut na středním stupni dokřupava.
  3. Na zálivku promíchejte majonézu s hořčicí, strouhaným parmazánem a citronovou šťávou. Česnek oloupejte a prolisujte k majonéze, sardelky nasekejte nadrobno a přimíchejte do majonézy. Nařeďte ji vodou a uložte zálivku do lednice.
  4. Kadeřávek natrhejte na kousky o velikosti sousta. Saláty Little Gem seřízněte u košťálu a rozdělte je na listy. Větší listy podélně rozpulte, menší ponechte vcelku. Všechny listy vsypte do mísy. Houby očistěte, cibuli oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte zlehka se salátem. Přelijte zálivkou a jemně promíchejte.
  5. Salát posypte krutony a vypečenou slaninou, ozdobte ho podle chuti podélně rozpůlenými sardelovými řezy a plátky parmazánu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Chutně a rychle

Gordon Ramsay Chutně a rychle

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař.

Vydává Slovart.


Přečtěte si také

Recepty