Suroviny
Postup přípravy
- Orzo uvařte podle návodu na obalu doměkka, slijte a ponechte si třetinu hrnku horké vody (75 ml).
- Mezitím oloupejte šalotku a zázvor a nakrájejte šalotku na plátky a zázvor najemno. Kadeřávek propláchněte a nakrájejte na 2cm proužky. Kimči nakrájejte na 5mm plátky.
- Ve velké hlubší pánvi rozehřejte olej na středním stupni. Přidejte šalotky a zázvor a restujte je dozlatova. Vmíchejte máslo a jakmile se rozehřeje, vsypte kadeřávek. Pánví natřásejte, aby kadeřávek zavadl, nebo ho občas promíchejte.
- Přilijte uchovanou horkou vodu z těstovin, nechte 30 vteřin odpařovat a přimíchejte kimči. Osolte a opepřete, nechte odpařit zbylou tekutinu a vmíchejte uvařené orzo. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Stejným způsobem můžete opékat i jiné listy: mangold, pekingské zelí, kapustu, zelí, pak čoi, toskánskou kapustu cavolo nero, listy brukve, nať z řepy a v podstatě jakékoliv tužší jedlé listy.
Vyzkoušejte také oblíbené vietnamské Bún bò Nam Bô podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE