Suroviny
- cibule 2 ks
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- kari koření (mleté ) 1 lžíce
- bylinky (provensálské ) 1 lžička
- mrkev 1 ks
- fazole mungo 250 g
- zeleninový bujón (bio ) 1 kostka
- kadeřávek 200 g
- majoránka (sušená ) 1 lžička
- mořská sůl
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a opékejte v hrnci na rozehřátém oleji za občasného míchání dosklovata. Česnek oloupejte a utřete. Přidejte k cibuli s kari kořením a bylinkami a restujte dozlatova. Mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Vsypte s mungo fazolkami do hrnce, zalijte 2 l vody, rozmíchejte bujon a vařte doměkka. Postupně přilévejte vodu, aby se příliš nevyvařila.
- Měkké fazole rozmixujte několika pulzy tyčovým mixérem, aby se polévka zahustila.
- Listy kadeřávku operte, vykrojte dřevnatý střed a nakrájejte na kousky, vsypte je do polévky a povařte 2–3 minuty. Dochuťte solí a majoránkou, zamíchejte a podávejte.
Mungo polévka s kadeřávkem 2 Zdroj: Petr Klíma