návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mungo polévka s kadeřávkem

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1 hodiny
Mungo polévka s kadeřávkem
Autor: Petr Klíma Mungo polévka s kadeřávkem
Mungo klíčky se staly symbolem zdravé výživy v 90. letech, ale napadlo vás tehdy, co to vlastně klíčilo? Mungo fazole patří mezi luštěniny a málokdo ji jako luštěninu v kuchyni používá. Zkuste to v této jemné a prospěšnými látkami nabušené polévce, ve které se skvěle doplňuje s kadeřávkem. Vzniká tak lahodné fusion česko-indických chutí. 

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a opékejte v hrnci na rozehřátém oleji za občasného míchání dosklovata. Česnek oloupejte a utřete. Přidejte k cibuli s kari kořením a bylinkami a restujte dozlatova. Mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Vsypte s mungo fazolkami do hrnce, zalijte 2 l vody, rozmíchejte bujon a vařte doměkka. Postupně přilévejte vodu, aby se příliš nevyvařila. 
  2. Měkké fazole rozmixujte několika pulzy tyčovým mixérem, aby se polévka zahustila. 
  3. Listy kadeřávku operte, vykrojte dřevnatý střed a nakrájejte na kousky, vsypte je do polévky a povařte 2–3 minuty. Dochuťte solí a majoránkou, zamíchejte a podávejte. 
Mungo polévka s kadeřávkem
Autor: Petr Klíma Mungo polévka s kadeřávkem

Další veganské recepty z farmářského trhu najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Vánoční číslo časopisu Prima FRESH

Prožijte překrásné sváteční dny a veselou zimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

Zeleninová kuchařka
Petr Klíma

Z farmy přímo na váš stůl

Petr Klíma osm let pracuje jako šéfkuchař dejvické restaurace Country Life, ve které vaří hlavně z farmářské zeleniny. Kromě kvality potravin dbá na jejich čerstvost, ale také lokálnost.

Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách po Novém Zélandu, krátké stáži ve Francii a především na britských ostrovech, kde strávil 5 let.

Vymyslel stovky zdravých receptů bez masa a plných zajímavých superpotravin, které můžete ochutnat v restauraci nebo je vyzkoušet díky jeho Zeleninové kuchařce nebo blogu www.greenwayfood.cz, kam většinu jídel i sám fotí.

Kuchařku vydalo nakladatelství Smart Press.

Související témata: mungo fazole , luštěniny , veganská kuchyně , Polévky