Vepřová roláda s kadeřávkem
Zdroj: Smoothcooking.cz
Vepřová roláda s kadeřávkem
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Znáte kadeřávek? Můžete si z něj připravit salát (po zakápnutí olivovým olejem krásně zkřehne), pesto, polévky, lze ho přimíchat do luštěnin nebo obilovin, smoothie či jím naplnit palačinky nebo masovou roládu. A právě tu si dnes připravíme! :)
Postup přípravy
-
Připravte si kadeřávkovou směs. Pokrájejte na velmi drobno kadeřávek, přidejte na drobno pokrájenou cibuli, prolisujte česnek, přidejte sůl, pepř, lžíci másla a trochu chilli. Promíchejte.
-
Maso rozřízněte a popřípadě rozklepejte do cca 1 cm plátku. Na povrchu osolte, opepřete.
-
Poklaďte na něj plátky slaniny a směs z kadeřávku.
-
Zarolujte. U rolování rolády pořádně utahujte každý záhyb, aby poté roláda držela.
-
Roládu svažte potravinovým provázkem či spojte jehlicemi.
-
Zbytek směsi z kadeřávku vložte do pekáčku, položte na ni roládu, podlijte 1 dcl vody a pečte cca 30 minut na 200 °C. V průběhu pečení roládu přelévejte výpekem.
-
Zatímco se peče roláda, tak si připravte kaši.
-
Oloupejte batáty a brambory a dejte vařit do osolené vody.
-
Když jsou brambory měkké, slijte je. Do odměrky si vložte smetanu, mléko a máslo a jemně ohřejte.
-
Poté nalijte k bramborám a důkladně zpracujte do jemné kaše. Nakonec osolte.
-
Po upečení maso pokrájejte na plátky a podávejte s batátovou kaší přelitou výpekem z rolády.
Vepřová roláda s kadeřávkem 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Vepřová roláda s kadeřávkem 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Vepřová roláda s kadeřávkem 3
Zdroj: Smoothcooking.cz
Vepřová roláda s kadeřávkem 3
Zdroj:
Smoothcooking.cz