Vepřová roláda s kadeřávkem

Moje hodnocení
1x

Znáte kadeřávek? Můžete si z něj připravit salát (po zakápnutí olivovým olejem krásně zkřehne), pesto, polévky, lze ho přimíchat do luštěnin nebo obilovin, smoothie či jím naplnit palačinky nebo masovou roládu. A právě tu si dnes připravíme! :)

3 porce
60 minut

Suroviny

  • vepřová kýta 500 g
  • slanina 50 g
  • kadeřávek 100 g
  • máslo 1 lžíce
  • sůl, pepř, chilli
  • střední cibule 2 ks
  • česnek 2 stroužky

Batátová kaše

  • brambory, oloupané a pokrájené na stejné kousky 400 g
  • batáty, oloupané a pokrájené na stejné kousky 400 g + na podsypání
  • máslo 50 g
  • mléko 80 ml
  • smetana ke šlehání (30 % a víc) 80 ml
  • sůl

Postup přípravy

  1. Připravte si kadeřávkovou směs. Pokrájejte na velmi drobno kadeřávek, přidejte na drobno pokrájenou cibuli, prolisujte česnek, přidejte sůl, pepř, lžíci másla a trochu chilli. Promíchejte.
  2. Maso rozřízněte a popřípadě rozklepejte do cca 1 cm plátku. Na povrchu osolte, opepřete.
  3. Poklaďte na něj plátky slaniny a směs z kadeřávku.
  4. Zarolujte. U rolování rolády pořádně utahujte každý záhyb, aby poté roláda držela.
  5. Roládu svažte potravinovým provázkem či spojte jehlicemi.
  6. Zbytek směsi z kadeřávku vložte do pekáčku, položte na ni roládu, podlijte 1 dcl vody a pečte cca 30 minut na 200 °C. V průběhu pečení roládu přelévejte výpekem.
  7. Zatímco se peče roláda, tak si připravte kaši.
  8. Oloupejte batáty a brambory a dejte vařit do osolené vody.
  9. Když jsou brambory měkké, slijte je. Do odměrky si vložte smetanu, mléko a máslo a jemně ohřejte.
  10. Poté nalijte k bramborám a důkladně zpracujte do jemné kaše. Nakonec osolte.
  11. Po upečení maso pokrájejte na plátky a podávejte s batátovou kaší přelitou výpekem z rolády.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty