Krémová květáková polévka s klobásou a kadeřávkem
Zdroj: Garden & Kitchen
Krémová květáková polévka s klobásou a kadeřávkem
Zdroj:
Garden & Kitchen
Květáková polévka má v naší kuchyni své místo už řadu let. Je naprosto skvělá jen tak, ale když ji vylepšíte kadeřávkem a přidáte třeba kus klobásy, věříme, že vás nejen zahřeje, ale i 100% zasytí. Počasí je stále chladnější a chladnější, tak se na to pojďme připravit!
Postup přípravy
-
Klobásu pokrájejte na kolečka a na olivovém oleji osmahněte.
-
Poté ji vyndejte vařečkou a dejte stranou. Na výpeku osmahněte najemno pokrájenou cibuli, pak přidejte drcený česnek, koření a vše minutu restujte.
-
Do osmahnuté směsi přidejte květák rozebraný na jednotlivé růžičky a zalijte vodou (1,5–2 l).
-
Osolte a opepřete, přiveďte k varu a vařte přibližně 15 minut. Polévku dejte do mixéru (1/4 květáku dejte stranou) a rozmixujte.
-
Vraťte zpět do hrnce, přiveďte k varu a přidejte pokrájené listy kadeřávku.
-
Vše povařte 5–7 minut. Nakonec do polévky vraťte osmahnutou klobásu, odloženou část uvařeného květáku a zjemněte smetanou. Můžete dochutit solí a pepřem.
Krémová květáková polévka s klobásou a kadeřávkem
Zdroj: Garden & Kitchen
Krémová květáková polévka s klobásou a kadeřávkem
Zdroj:
Garden & Kitchen