Najděte si recept
Na co máte chuť?

Těstoviny s kadeřávkem a klobáskou
Suroviny (4 porce)
- kadeřávek 250 g
- menší červená cibule 1 ks
- vepřové syrové klobásky 400 g
- Olivový olej 100 ml
- sušené rigatoni 500 g
- parmazán 120 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- vločky sušeného drceného chilli 1 špetka
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Kadeřávek nakrájejte nadrobno, cibuli na tenké plátky, klobásky zbavte střívka.
- Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte klobásky a opékejte je zhruba 5 minut dohněda. Během této doby je dřevěnou vařečkou v pánvi rozdělujte na menší kousky. Vsypte cibuli a restujte dalších 5 minut. Přidejte kadeřávek, osolte a opepřete a za častého míchání opékejte další 3 minuty. Posypte chilli vločkami.
- Těstoviny vsypte do vroucí vody a uvařte je dle návodu na obalu akorát na skus, al dente. Sceďte je a zhruba 120 ml vody ponechte. Vraťte je do hrnce, přidejte klobásky, parmazán nastrouhaný na hoblinky nebo najemno, vodu z těstovin a promíchejte.
Francouzská venkovská kuchyně
Mimi Thorisson
Jak se rodačka z Hong Kongu ocitne na francouzském venkově na zámku Médoc? Mimi Thorisson už od dětství střídala kulinární setkávání celého světa v Hong Kongu s pařížskými bistry a tradiční francouzskou kuchyní své babičky, ke které jezdívala na prázdniny. Nakonec se usadila v Paříži se svým manželem Oddurem, který pracuje jako fotograf a pochází z Islandu. Záhy se jim narodily tři děti (a čtvrté je na cestě), a tak potřebovali i pro tři děti ze svých předchozích vztahů větší zázemí. Objevili zámek Médoc a když zjistili, že v něm fungovala restaurace a Mimi sehnala původní recepty, ocitla se v sedmém nebi a našla nový domov. Krásně to popisuje ve své kuchařce, sto receptů a fotografie jídel doplňují výjevy z života na francouzském venkově. Lahodné čtení.
Vydalo nakladatelství Omega.