Suroviny
- kadeřávek 250 g
- červená cibule (menší ) 1 ks
- klobása (vepřové syrové klobásky) 400 g
- olivový olej 100 ml
- rigatoni (sušené ) 500 g
- parmazán 120 g
- chilli (vločky sušeného drceného chilli) 1 špetka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Kadeřávek nakrájejte nadrobno, cibuli na tenké plátky, klobásky zbavte střívka.
- Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte klobásky a opékejte je zhruba 5 minut dohněda. Během této doby je dřevěnou vařečkou v pánvi rozdělujte na menší kousky. Vsypte cibuli a restujte dalších 5 minut. Přidejte kadeřávek, osolte a opepřete a za častého míchání opékejte další 3 minuty. Posypte chilli vločkami.
- Těstoviny vsypte do vroucí vody a uvařte je dle návodu na obalu akorát na skus, al dente. Sceďte je a zhruba 120 ml vody ponechte. Vraťte je do hrnce, přidejte klobásky, parmazán nastrouhaný na hoblinky nebo najemno, vodu z těstovin a promíchejte.