Suroviny
- kadeřávek 1 svazek
- ocet (napč. jablečný) 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- hrubozrnná mořská sůl 1/2 lžíce (nebo podle chuti)
- bílá sezamová semínka 2 lžíce
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Omyjte a osušte listy kadeřávku. Z listů odkrojte tuhé košťály. Listy natrhejte na větší kousky, během pečení se ještě trochu scvrknou.
- Ve velké míse smíchejte kousky kadeřávku, ocet, olej a 1/4 lžičky soli. Poté listy rukama 1-2 minuty promíchávejte a masírujte, dokud lehce nezměknou a neztmavnou. Poté k nim přimíchejte sezamová semínka.
- Rozložte kadeřávek v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem (nebo na dva plechy). Poté ho posypte zbývající solí. Pečte 7–10 minut nebo dokud kapusta není křupavá a už není měkká. Vyjměte a ihned podávejte nebo uchovávejte v uzavřené nádobě až 1 týden.
Křupavé chipsy z kadeřávku s mořskou solí, octem a sezamem Zdroj: iStock
Vyzkoušejte také křupavé chipsy z červené řepy podle videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem