Suroviny
- mandlové plátky 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- klobása chorizo (nakrájená na kostky) 120 g
- krevety (vyloupané) 200 g
- kadeřávek (natrhaná) 100 g
- červená paprika (opečená a oloupaná, nakrájená na proužky) 1 ks
- žlutá paprika (opečená a oloupaná, nakrájená na proužky) 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
- balzamikový ocet
- chléb (kousky selského chleba na servírování)
Postup přípravy
- Rozehřejte wok nebo fritovací pánev, přidejte mandle a pražte je na střední teplotě dohněda 1–2 minuty. Mandle vysypte do misky a dejte stranou.
- Do woku nebo pánve dejte olej a klobásku, asi minutku nechte na mírném ohni povařit. Potom rozehřejte na vysokou teplotu, přidejte krevety a opékejte je, až po obou stranách budou slabě růžové.
- Děrovanou lžící krevety a klobásku vyjměte. Zbylý olej opět rozehřejte, přidejte kapustu a proužky paprik a restujte 2–3 minuty. Vraťte krevety a klobásku zpátky do pánve a důkladně prohřejte. Dochuťte, posypte mandlemi a pokapejte octem. Směs podávejte s chlebem.