Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kapustové karbanátky s mletým masem
Také tak zbožňujete kapustové karbanátky? Můžete je připravovat bez masa, půl na půl s mletým masem, ale také s na kostičky nakrájeným uzeným. Všechny varianty jsou prostě skvělé!
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mleté maso 500 g
- menší kapusta 1 ks
- vejce 2 ks
- mléko 250 ml
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- sůl, mletý pepř
- strouhanka
- hladká mouka
- olej
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kapustu nakrájejte na malé kousky, povařte v osolené vodě a nechte okapat.
- Najemno nakrájenou cibuli osmažte na trošce oleje.
- Mleté maso osolte, opepřete, přidejte osmahnutou cibuli, kapustu a 1 rozšlehané vejce (můžete přidat trochu mléka).
- Do směsi prolisujte česnek a podle hustoty přidejte strouhanku.
- Rukama směs prohněťte, aby se všechny ingredience propojily, a vytvořte kuličky o něco menší než pěst, lehce je splácněte a obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- Vkládejte je do rozpáleného oleje a z obou stran osmažte dozlatova.
Češka z Česka
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
• facebook @ceskazceska.cz
• Instagram @ceskazceska.cz