Suroviny
- mleté maso 500 g
- kapusta (menší) 1 ks
- vejce 2 ks
- mléko 250 ml
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- strouhanka
- hladká mouka
- olej
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Kapustu nakrájejte na malé kousky, povařte v osolené vodě a nechte okapat.
- Najemno nakrájenou cibuli osmažte na trošce oleje.
- Mleté maso osolte, opepřete, přidejte osmahnutou cibuli, kapustu a 1 rozšlehané vejce (můžete přidat trochu mléka).
- Do směsi prolisujte česnek a podle hustoty přidejte strouhanku.
- Rukama směs prohněťte, aby se všechny ingredience propojily, a vytvořte kuličky o něco menší než pěst, lehce je splácněte a obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- Vkládejte je do rozpáleného oleje a z obou stran osmažte dozlatova.
Ke kapustovým karbanátkům můžete podávat i bramborový salát. Připravte ho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Klasický bramborový salát