Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct
Naplánujte si pečení cukroví na celý advent
Zdroj: iStock
Naplánujte si pečení cukroví na celý advent
Zdroj:
iStock
Domácí pečení cukroví s maminkou, babičkou, dětmi nebo kamarádkami patří k tomu, co tvoří Vánoce. Neměli bychom to dělat, protože se to očekává, ale protože nám to přináší radost. Není nutné mít devatero druhů cukroví, ani se předhánět se sousedkou, která jich každý rok peče 23! Nestresujte se zbytečně, klidně si vyberte třeba jen jeden oblíbený druh a jeho přípravu si užijte.
Vánoční cukroví, které je dnes tak podstatnou součástí našich Vánoc, nemá oproti kynutým dobrotám vůbec dlouhou tradici. Drobné vánoční pečivo vzniklo ve skutečnosti až s rozvojem průmyslové výroby cukru a s moderním vybavením kuchyně – tedy s troubou. Velký rozmach zažilo v období první republiky, kdy byly oblíbené kuchařské a cukrářské kurzy.
Plechové a skleněné dózy, které se dají dobře uzavřít, se hodí pro perníčky, linecké a sušenky, tedy pro cukroví, které musí změknout. Pokud potřebujete přidat na vlhkosti, můžete přidat rozkrojené jablíčko.
Papírové krabice vyložené alobalem jsou vhodné pro kokosky, pusinky, myslivecké knoflíky – cukroví, které změknutí naopak nepotřebuje.